Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii cărăşeni, împreună cu reprezentanţi ai altor instituţii implicate, au continuat verificările pe linie de pandemie!

În perioada 14-17 octombrie, polițiștii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19. Astfel, în această perioadă, au fost organizate 2.223 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun. Au fost constatate 6 infracțiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații. Au fost aplicate 9.818 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor totalizând 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.

Tot în weekend, au fost derulate şi controale legate de starea de alertă. Au fost legitimate peste 7.000 de persoane, au fost verificate peste 4.000 de locaţii de interes, 130 de societăți comerciale și aproape 800 de mijloace de transport persoane. Au fost aplicate 101 sancțiuni contravenţionale, amenzile totalizând 5.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

JCS-A.M.