Până la Zilele Reşiţei, zona centrală va fi gata - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Doar patru luni ne despart de momentul finalizării lucrărilor, conform proiectului finanţat de ADR Vest, pentru ca Zilele Reşiţei să fie sărbătorite aşa cum merită la aniversarea a 250 de ani de industrie în municipiul de pe Bârzava!

Că oraşul a fost vraişte în ultima vreme, creând un real disconfort reşiţenilor, nici nu mai contează, ţinând cont că Reşiţa se pregăteşte de sărbătoare. Şi nu oricum, fiindcă stadiul proiectului complex de revitalizare a zonei centrale a municipiului reşedinţă de judeţ, implementat prin ADR Vest în cadrul Regio – POR 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, este foarte avansat.

Investiţia are drept scop reducerea deplasărilor cu autoturismul și promovarea transportului alternativ nemotorizat, prin măsurile luate, de modernizare sau creare de noi zone pietonale și piste pentru bicicliști, precum și de îmbunătățire a accesului la stațiile de transport în comun și a condițiilor de transfer între diferite mijloace de transport. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 52,5 milioane lei, din care 48,3 milioane lei finanțare nerambursabilă, beneficiar fiind Primăria Reşiţa. Conform contractului de finanţare, data de finalizare a proiectului este 30 iunie 2021, chiar de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, patronii spirituali ai oraşului, când se sărbătoresc „Zilele Reşiţei“.

Potrivit celor de la ADR Vest, care au prezentat recent stadiul investiției, până acum au fost finalizate lucrările la modernizarea zonei pietonale centrale a Reșiței, legătura pietonală între stațiile viitorului traseu al tramvaiuluiPiața 1 Decembrie 1918. De asemenea, au fost executate lucrări ample de modernizare a trotuarelor pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie (Podul 7 Noiembrie – Staţia de carburanți MOL). În execuţie mai sunt aproximativ 30 la sută din lucrările la amenajarea pistelor de biciclete şi aleilor pietonale pe străzile de legătură dintre Bulevardul Revoluţia din Decembrie şi Bulevardul A.I. Cuza, pentru acces la staţiile de transport în comun, respectiv Cartierul Lunca Pomostului, străzile Gratz, George Enescu, Nicolae Titulescu, Nicolae Bălcescu, Bielefeld și Parâng, unde lucrările sunt executate în proporție de 70 la sută.

Aşadar, numai mâine nu-i poimâine, când lucrările vor fi finalizate, iar oraşul va surâde în haine noi, la zile de sărbătoare.

JCS-Alexandra Gorghiu

5 Comentarii

 1. Un numar important de dale din frumosul centru sunt ciobite fiind montate pe principiul „dai cu negru peste verde ca jupanu’ nu te vede”….iar la iluminatul ambiental,cel cu benzi led mai e muuuult de munca…multe sunt arse sau pur si simplu refuza sa functioneze!
  Cine face receptia finala sper sa o faca pe teren nu din birou sau de la birtul unde se face masa festiva de la taierea panglicii inaugurale…

 2. FANFAN LA TULIPE Reply

  Oricum , nu mai este la moda cantecul lui Alexandru Andries…CE ORAS FRUMOS, FABRICI SI UZINE Resita este un oras mort la ora actuala . Pana se va da in folosinta integral, centrul civic va fi deja distrus ! Munca de mantuiala si materiale de proasta calitate, deja se distrug vazand cu ochii, pur si simplu nu are aspect de nou ! Pacat, intentii bune au fost, dar finalitatea lasa mult de dorit, foarte mult !

 3. Johann Nicolescu Reply

  ” … ani de industrie în municipiul de pe Bârzava … „, care industrie ? Administratia municipiului Resita nu a adus niciun investitor serios care sa creeze locuri de munca cu salarii, cel putin, decente. In rest, nimic. Deci, care industrie ? Despre ce vorbim ?

 4. Ar fi un gest frumos ca la taierea panglicii Popa sa-i invite si pe psd-isti. Adora astfel de momente, isi imbraca costumele negre cu cravate rosii, si pot chiar lacrima, pentru ca in administratia lor nu au avut prilejul sa taie vreo panglica. Lasand gluma la o parte, ar fi un semn de impacare, o mana intinsa, pentru ca si oamenii astia sa inteleaga ca trebuie sa dea ceva comunitatii si nu doar sa fure asa cum i-a invatat partidul lor mafiot.

  • Mai stai putin sa vezi cand dupa receptia finala incepe UE sa verifice toate aceste „realizari” a le lui Taitelu, cum o sa ajunga ca Bolojan cand era „minunatul” sef peste Oradea si acum pentru „realizarile” lui, Primaria Oradea trebuie sa dea inapoi la UE 16 milioane de euro, pentru inceput. Hai sa ne aducem aminte ce a spus Taitelu la un moment dat despre Bolojan …

Adaugă comentariu