Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Doar patru luni ne despart de momentul finalizării lucrărilor, conform proiectului finanţat de ADR Vest, pentru ca Zilele Reşiţei să fie sărbătorite aşa cum merită la aniversarea a 250 de ani de industrie în municipiul de pe Bârzava!

Că oraşul a fost vraişte în ultima vreme, creând un real disconfort reşiţenilor, nici nu mai contează, ţinând cont că Reşiţa se pregăteşte de sărbătoare. Şi nu oricum, fiindcă stadiul proiectului complex de revitalizare a zonei centrale a municipiului reşedinţă de judeţ, implementat prin ADR Vest în cadrul Regio – POR 2014 – 2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, este foarte avansat.

Investiţia are drept scop reducerea deplasărilor cu autoturismul și promovarea transportului alternativ nemotorizat, prin măsurile luate, de modernizare sau creare de noi zone pietonale și piste pentru bicicliști, precum și de îmbunătățire a accesului la stațiile de transport în comun și a condițiilor de transfer între diferite mijloace de transport. Valoarea totală a investiției se ridică la suma de 52,5 milioane lei, din care 48,3 milioane lei finanțare nerambursabilă, beneficiar fiind Primăria Reşiţa. Conform contractului de finanţare, data de finalizare a proiectului este 30 iunie 2021, chiar de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, patronii spirituali ai oraşului, când se sărbătoresc „Zilele Reşiţei“.

Potrivit celor de la ADR Vest, care au prezentat recent stadiul investiției, până acum au fost finalizate lucrările la modernizarea zonei pietonale centrale a Reșiței, legătura pietonală între stațiile viitorului traseu al tramvaiuluiPiața 1 Decembrie 1918. De asemenea, au fost executate lucrări ample de modernizare a trotuarelor pe Bulevardul Revoluţia din Decembrie (Podul 7 Noiembrie – Staţia de carburanți MOL). În execuţie mai sunt aproximativ 30 la sută din lucrările la amenajarea pistelor de biciclete şi aleilor pietonale pe străzile de legătură dintre Bulevardul Revoluţia din Decembrie şi Bulevardul A.I. Cuza, pentru acces la staţiile de transport în comun, respectiv Cartierul Lunca Pomostului, străzile Gratz, George Enescu, Nicolae Titulescu, Nicolae Bălcescu, Bielefeld și Parâng, unde lucrările sunt executate în proporție de 70 la sută.

Aşadar, numai mâine nu-i poimâine, când lucrările vor fi finalizate, iar oraşul va surâde în haine noi, la zile de sărbătoare.

JCS-Alexandra Gorghiu