Caraş-Severin, Romania

OȚELU ROȘU – Primarul orașului, Luca Mălăiescu, ne-a vorbit despre un bazin de înot dotat la standarde europene, terenuri de sport, asfaltări și pavări ce se vor face anul acesta!

Oțelu Roșu a fost prima localitate cărășeană care și-a votat bugetul pe anul acesta, fără să mai aștepte repartizările de la județ, urmând ca ulterior să fie făcute rectificările necesare, după cum spunea primarul Luca Mălăiescu. Acesta a precizat că este vorba despre sumele pe învățământ și cele repartizate pe cota de 6% din impozitul pe venit.

Dar ce se va face anul acesta la Oțelu Roșu? Potrivit edilului, „în acel buget, pe care deja l-am votat, am cuprins foarte multe investiții care se vor face anul acesta în orașul nostru, și aici mă refer la pavarea cartierelor 22 Decembrie și Libertății, pavarea trotuarelor pe străzile Horia și Unirii, asfaltarea zonei de agrement de la Gura Jgheabului, pe o suprafață destul de însemnată. Proiectul are o valoare de 1 milion de lei“.

Dar asta nu e tot! Primarul Mălăiescu ne-a expus și câteva investițiile ce se vor face în terenuri de sport și într-un bazin din zona de agrement: „Ca și investiții pe acest an, am mai planificat finalizarea terenului de sport sintetic din cartierul Baia, a unui teren de sport cu gazon sintetic în cartierul Mal și a unui teren de sport sintetic în cartierul Libertății. Am alocat banii pentru modernizarea bazinului mic de la ștrandul orășenesc ce se află în zona de agrement de la Gura Jgheabului, bazin ce va fi dotat la standarde europene. Va fi îmbrăcat în liner, va avea o instalație de tratare a apei și una de încălzire a apei, având posibilitatea ca temperatura apei să ajungă până la 30 de grade. Deci este un plus valoare foarte mare, datorită faptului că vor putea cetățenii orașului Oțelu Roșu, și nu numai, să vină la ștrand începând cu 1 iunie – sau mai devreme, dacă timpul de afară permite –, până târziu, la sfârșitul lui septembrie. Am mai cuprins pe lista de investiții finalizarea PUG-ului orașului Oțelu Roșu, un lucru foarte important pentru noi, și nu în ultimul rând toate cofinanțările la proiectele pe care le avem depuse la Ministerul Dezvoltării, la Compania Națională de Investiții și la ADR Timișoara“.

JCS-A.M.