Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Conform calendarului de pregătire a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din data de 9 iunie 2024, luni a avut loc desemnarea, prin tragere la sorți, a președinților și locțiitorilor birourilor electorale de circumscripție județeană și a celor 77 de circumscripții electorale locale!

Alături de președintele Tribunalului Caraș-Severin, judecătorul Petru Juca, și prim-grefierul Iulia Simona Mircea, au participat la procedură prefectul Ioan Dragomir, Ionuț Gârtoi (reprezentantul PSD), Daniel Axman și Emanuel Pavel (SOS România), Valentin Florescu și Valentina Micu (AUR) și Ioan Adrian Scurtu (PNL).

Ca președinte, respectiv locțiitor al Biroului Electoral Județean au fost desemnați judecătorii Ion Cristinel Ungureanu și Sergiu Lucian Budacov, conducerea BE al Circumscripției 1 Reșița urmând a fi asigurată de Alexandru Mihai Horvath (locțiitor Vlad Pîrșcoveanu), iar cea a BE al Circumscripției 2 Caransebeș de Daniela Minda Lozici (locțiitor Constantin Horațiu Negulescu).

Ulterior, a avut loc predarea ștampilelor BE către președinții desemnați ai acestora, a telefoanelor puse la dispoziție de către STS și stabilirea programului de activitate al BE (09-17). Adresele tuturor BE, alături de alte comunicări importante au fost publicate pe pagina de Internet a Instituției Prefectului. Între acestea și un comunicat al BEJ, potrivit căruia astăzi, 18 aprilie, este ultima zi în care cei îndreptățiți mai pot comunica numele și prenumele reprezentanților care vor face parte din Biroul electoral de circumscripție județeană nr.11 Caraș-Severin.

JCS-Walter Fleck