Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Afirmația aparține senatorului Ion Mocioalcă, care a adus mai multe critici referitoare la noua reglementare care vizează facturile la energie!

Parlamentarul cărășean a menționat că nu este mulțumit pe deplin cu forma ordonanței de urgență pe care Guvernul a adoptat-o în scopul limitării creșterii facturilor la energie și gaze. „Miniștrii PSD au propus o soluție juridică prin care compensarea facturilor să se aplice încă de la 1 ianuarie, variantă pe care miniștrii PNL ai Energiei și Justiției au respins-o, din păcate, fără o justificare solidă. Susținem în continuare că aplicarea retroactivă a compensării pe luna ianuarie este posibilă, fiind o soluție în care atât consumatorii, cât și furnizorii erau susținuți printr-un mecanism bugetar eficient”, a declarat social-democratul.

Totodată, acesta a precizat că PSD a intrat la guvernare tocmai pentru a corecta derapajele socio-economice grave din ultimii doi ani și, impunând pachetul social, pentru a permite pensionarilor și salariaților cu venituri mici să aibă o rezervă financiară decentă pentru a depăși cu bine iarna. „De aceea, PSD consideră că, în actuala formă, ordonanța este un pansament pus peste rana adâncă a unui sector energetic în care liberalizarea forțată, insuficient de bine pregătită, a provocat un haos generalizat cu un impact negativ major atât asupra nivelului de trai al populației, cât și asupra mediului de afaceri românesc”, a semnalat senatorul.

De asemenea, Mocioalcă a reafirmat faptul că singura soluție rezonabilă pentru ca populația și economia să nu sufere în continuare șocuri majore este revenirea rapidă la un sistem reglementat, pe o perioadă bine determinată. Acesta a continuat să accentueze necesitatea revenirii la un sistem reglementat, deoarece „este unica măsură ce garantează românilor și companiilor locale șansa de a trăi fără povara unor facturi energetice prohibitive!”.

JCS–S.P.