ORAVIŢA – Primarul Dumitru Ursu vine cu un plan ambiţios, oferind astfel o nouă perspectivă oraşului pe care-l conduce!
În prezent, Primăria efectuează operaţiuni de foraj la o adâncime de peste 500 de metri pentru a analiza proprietăţile curative şi termice ale apelor minerale şi termale din zonă. Se pare că Oraviţa are apă termală la peste 35Cº, care ar putea fi folosită atât în scopuri medicale, cât şi pentru încălzire. În paralel cu forajul, se va proceda în următoarele săptămâni la renovarea Spitalului Orăşenesc Oraviţa.
„Vom face renovarea spitalului în regie proprie şi vom încerca să reducem costurile fără să afectăm calitatea lucrărilor. Vom zugrăvi saloanele, vom pune parchet şi vom pune uşi termopan. Totodată, vom amenaja şi o secţie cu 30 de paturi şi cu echipamentul aferent pentru recuperare şi tratament balnear. Acesta este primul pas dintr-un plan pe termen lung, prin care eu aş dori să facem din Oraviţa o staţiune balneară. Este păcat să nu exploatăm apele de aici şi am şi făcut un proiect pentru construirea unui spital specific tratamentului balnear. Valoarea proiectului este de 16 milioane de lei şi acum căutăm să vedem ce surse de finanţare găsim“, ne-a declarat primarul Oraviţei, Dumitru Ursu.
Ursu îşi doreşte ca lumea să înţeleagă că această transformare nu se va face peste noapte şi că este un proiect de durată. „Dar pornim la drum încrezători şi sunt convins că vom reuşi să facem din Oraviţa o destinaţie de turism balnear în viitor.“, ne mai transmite primarul Oraviţei.
Managerul Spitalului Orăşenesc Oraviţa, Felician Fara, se arată şi el încântat de dezideratul Primăriei. „Înfiinţarea unei secţii de tratament şi recuperare pentru traumatologie, reumatologie şi alte asemenea afecţiuni este mai mult decât benefică. Este necesară în primul rând pentru pacienţii noştri şi pe viitor m-aş bucura să atragem şi pacienţi din alte zone, oferind oraşului noi perspective de dezvoltare şi surse de venit. Oraşul stă pe o comoară balneară şi e păcat să nu exploatăm acest lucru“, declară Felician Fara.
Planurile sunt ambiţioase şi necesită răbdare. Dar dacă totul va fi făcut cum se preconizează, Oraviţa va primi o binemeritată gură de oxigen în cursa dezvoltării şi modernizării. Cadrul natural deosebit, obiectivele turistice existente în zonă, completate cu o bază modernă de tratament şi recuperare ar face din micuţa aşezare o destinaţie atractivă pentru turişti. Şi turismul balnear înseamnă sejururi, nu turism de-o zi. Ori asta ar putea schimba radical în bine viitorul acestui oraş.
JCS-Flavius Militaru