Caraş-Severin, Romania

ORAVIŢA – Primarul Dumitru Ursu vine cu un plan ambiţios, oferind astfel o nouă perspectivă oraşului pe care-l conduce!

În prezent, Primăria efectuează operaţiuni de foraj la o adâncime de peste 500 de metri pentru a analiza proprietăţile curative şi termice ale apelor minerale şi termale din zonă. Se pare că Oraviţa are apă termală la peste 35Cº, care ar putea fi folosită atât în scopuri medicale, cât şi pentru încălzire. În paralel cu forajul, se va proceda în următoarele săptămâni la renovarea Spitalului Orăşenesc Oraviţa.

„Vom face renovarea spitalului în regie proprie şi vom încerca să reducem costurile fără să afectăm calitatea lucrărilor. Vom zugrăvi saloanele, vom pune parchet şi vom pune uşi termopan. Totodată, vom amenaja şi o secţie cu 30 de paturi şi cu echipamentul aferent pentru recuperare şi tratament balnear. Acesta este primul pas dintr-un plan pe termen lung, prin care eu aş dori să facem din Oraviţa o staţiune balneară. Este păcat să nu exploatăm apele de aici şi am şi făcut un proiect pentru construirea unui spital specific tratamentului balnear. Valoarea proiectului este de 16 milioane de lei şi acum căutăm să vedem ce surse de finanţare găsim“, ne-a declarat primarul Oraviţei, Dumitru Ursu.

Ursu îşi doreşte ca lumea să înţeleagă că această transformare nu se va face peste noapte şi că este un proiect de durată. „Dar pornim la drum încrezători şi sunt convins că vom reuşi să facem din Oraviţa o destinaţie de turism balnear în viitor.“, ne mai transmite primarul Oraviţei.

Managerul Spitalului Orăşenesc Oraviţa, Felician Fara, se arată şi el încântat de dezideratul Primăriei. „Înfiinţarea unei secţii de tratament şi recuperare pentru traumatologie, reumatologie şi alte asemenea afecţiuni este mai mult decât benefică. Este necesară în primul rând pentru pacienţii noştri şi pe viitor m-aş bucura să atragem şi pacienţi din alte zone, oferind oraşului noi perspective de dezvoltare şi surse de venit. Oraşul stă pe o comoară balneară şi e păcat să nu exploatăm acest lucru“, declară Felician Fara.

Planurile sunt ambiţioase şi necesită răbdare. Dar dacă totul va fi făcut cum se preconizează, Oraviţa va primi o binemeritată gură de oxigen în cursa dezvoltării şi modernizării. Cadrul natural deosebit, obiectivele turistice existente în zonă, completate cu o bază modernă de tratament şi recuperare ar face din micuţa aşezare o destinaţie atractivă pentru turişti. Şi turismul balnear înseamnă sejururi, nu turism de-o zi. Ori asta ar putea schimba radical în bine viitorul acestui oraş.

JCS-Flavius Militaru

8 Comments

  1. Asta-i trebuie chelului, tichie, nu este infrastructura, locuri de cazare si noi vrem statiune. Nu mai bine cauta primarul investitori seriosi care sa creeze locuri de munca, pentru ca ele ridica un oras, prin taxe, impozite si ce cheltuie oamenii din salarii se ridica economia unei asezari. Da vin alegerile si il intelegem si pe primar, numai ca mai buna si mai ieftina era o statiune de ski, te dai la vale pe skiuri de la Crivina si ajungi usor la Oravita, apoi cu un telemicrobuz urci iar la Crivina. Da sa nu-i mai dau idei la primar ca te trezesti cu Oravita port la Dunare la urmatoarele alegeri.

  2. Vin alegerile, CAPO DU TUTTI CAPI al Oravitei mai vrea un nou mandat, cu sprijinul tuturor partidelor. Presedinti acestor care au legaturi,, oneroase” cu Ursu si primaria Oravița fac tot posibilul sa-i mai acorde încă un mandat de primar, bineînțeles sunt axagerat de multe,, PROIECTE’ ‘ care trebuie duse la bun sfârșit. Proiecte de a distruge Oravița in beneficiul lor.

  3. Rusine primarului!! Amagesti oamenii ca Oravita va fi o statiune balneara „in viitor” cand in realitate doar te lauzi in ziar ca zugravesti saloanele spitalului „in regie proprie”!!

  4. Asta minte cum deschide gura! Unde e piata aia noua cu care se lauda anii trecutii ? Unde sunt autobuzele alea smechere si staţiile modernizate? Cel mai slab primar EVER!

  5. ASFALTATI drumul spre Dunăre, facilitați accesul intre Oravița și celelalte puncte de interes din Banatul Montan,asigurați locuri suficiente de cazare și mâncare LA PRETURI CORECTE in oras,și astfel veți avea mult mai mulți turiști in zonă .

Adaugă comentariu