Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA NOUĂ – O nouă ediție a Festivalul Internațional de Film debutează luni, în 21, la ora 21:21 trecute fix! Spre deosebire de precedentele cinci ediții ale „Moldova Nouă International Film Festival”, cea din acest an vine cu o proiecție în plus, astfel că, în premieră, festivalul va dura o săptămână și o zi!

Proiecțiile vor avea loc, începând de luni 21 august, pe locul deja consacrat de pe Faleza Dunării, pentru deschiderea festivalului fiind aleasă pelicula românească Granița morții (2020). Vor urma, în serile următoare: Descarrilados (Spania, 2021), Unul din familie (Italia, 2018), Oamenii Gnu (Noua Zeelandă, 2016), Vera (Serbia, 2022), Munje: Opet! (Serbia, 2023) și Mumiile: Aventuri moderne (Spania-SUA, 2023).

Filmul bonus care încheie cea de-a opta zi a festivalului, luni 28 august, dar pentru a cărui proiecție a fost ales parcul Casei de Cultură, este Nuntă în Basarabia, o coproducție Moldova-România-Luxemburg din 2010. Comedia romantică, care prezintă evoluția conflictelor iscate între nuntașii din România și cei din Republica Moldova, participanți la o nuntă în Chișinău, a primit premiul special al juriului la Tallinn Black Nights Film Festival.

Organizatorii ediții cu numărul VI sunt și în acest an Primăria, Consiliul Local și Casa de Cultură Moldova Nouă, iar intrarea este, ca întotdeauna, liberă.

JCS-Walter Fleck