Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Fostul primar de la Pojejena s-a ales doar cu control judiciar pentru 60 de zile, în timp ce paznicul cabanei sale de vânătoare rămâne în arest!

„Admite contestaţia formulată de inculpatul Radovancovici Omer împotriva încheierii penale nr. 58 din data de 24.11.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Caraş-Severin, în dosarul nr. 2349/115/2023 pe care o desfiinţează în parte şi rejudecând: 1. În baza art. 227 alin. 1 Cod procedură penală respinge propunerea formulată, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş-Severin privind luarea măsurii arestului preventiv faţă de inculpatul Radovancovici Omer 2. În baza art. 204 alin. 11, art. 227 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 215 ind. 1 şi art. 202 alin. 4 lit. b Cod procedură penală dispune luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Radovancovici Omer, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 29 noiembrie 2023 până la data de 27 ianuarie 2024 inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Radovancovici Omer de sub puterea mandatului de arestare nr. 38/UP/24.11.2023, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.“, se arată în soluția pronunțată de judecătorii de la Curtea de Apel.

Aceștia l-au lăsat liber pe Radovancovici și luna trecută, după ce au considerat că probele DIICOT Caraș-Severin nu au fost de ajuns pentru ca acesta să fie reținut într-un dosar asemănător.

Reamintim că potrivit DIICOT, Omer Radovancovici ar fi racolat, anul trecut, în luna septembrie, o fată în vârstă de 14 ani, cu handicap mental de gradul 3, pe care a dus-o la cabana sa de vânătoare din comuna Berzasca, iar fata a declarat, când a fost găsită de polițiști, că ar fi întreținut raporturi sexuale cu îngrijitorul cabanei și apoi ar fi fost exploatată sexual de acesta, participând la orgiile organizate în locația respectivă.

JCS-L.A.