Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Așa cum ați putut citi zilele trecute în Jurnal CS și pe Caon.ro, omul de afaceri Gabriel Olariu continuă să bage bani în revitalizarea aeroportului din Caransebeș.

Revenim azi cu noi detalii despre investițiile pe care intenționează să le facă Olariu la Caransebeș. Omul de afaceri a participat zilele trecute la o licitație internațională de unde nu a venit cu mâna goală, ci cu utilaje și dotări în valoare de 1,5 milioane de euro pentru aeroportul din municipiul de pe Timiș și Sebeș. Mai precis, Olariu a achiziționat două treimi din dotările unui fost aeroport militar din Parchim (Germania), preluat de un om de afaceri chinez, care l-a modernizat dar nu a mai apucat să-l pună în funcțiune.

„Chinezii au investit în Aeroportul Parchim International în jur 50 de milioane de euro, dar nu s-au înțeles cu statul german în privinţa taxelor şi în 2016 au oprit investiţia. Chinezii au vrut să facă acolo un aeroport internaţional pentru persoane, dar şi pentru zboruri cargo. Tot ce am cumpărat la licitație este producție europeană, mă refer la sistemul de securitate, la toate aparatele cu raze, benzi transportoare, detectoare de explozive sau droguri. Am concurat cu mari aeroporturi din Europa la licitație și am luat 50 de produse din 125”, a precizat noul acționar majoritar de la Aeroportul Caransebeș SA.

Olariu a început deja să transporte utilajele și dotările la Caransebeș, cu ajutorul tirurilor de la Dunca Expediții. Mai mult, omul de afaceri se gândește acum și la autorizarea aeroportului din Caransebeș pentru pasageri și nu doar pentru aviație generală.

„Vom fi un aeroport regional mic, nu concurăm cu Timişoara, dar vom fi pregătiți să aterizeze la noi şi avioane cu pasageri, zboruri internaţionale. Discut și cu niște lugojeni care lucrează pe aeroportul din Munchen, care să mă ajute în managementul aeroportului din Caransebeş”, a mai spus Gabriel Olariu.

În prima parte a lunii octombrie, o comisie a Autorității Aeronautice Civile Române va sosi la Caransebeș pentru autorizarea aeroportului ca și aeroport de aviație generală, pentru avioane de până la 20 de tone.

N.C.