Ofițerii anticorupție, descinderi la Primăria Caransebeș! Felix Borcean: Concursul a fost ultracorect! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Ofițerii DGA au vizat modul de desfășurare a două concursuri pentru ocuparea unor funcții de director la Piața Gugulanilor și Clubul Sportiv Municipal Caransebeș!

Nu mică le-a fost mirarea celor trei candidați și patru membri ai comisiei de examinare când, la puțin timp după începerea concursurilor, s-au trezit în sală cu cinci ofițeri DGA. Aceștia le-au cerut imediat să întrerupă concursul și să le pună la dispoziție toate actele care au stat la baza organizării și derulării concursului, ofițerii având informații că unii dintre candidați ar ști deja răspunsurile la subiectele alese de comisia de examinare. Surse DGA au declarat că asupra unuia dintre candidați chiar s-ar fi găsit rezolvările la subiectele de concurs.

Primarul Felix Borcean a fost primul dus la audieri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, în jurul prânzului. În sală, ofițerii DGA au continuat să verifice actele, iar în jurul orei 14 toți membrii comisiei de examen și cei trei candidați au fost conduși la Parchet pentru a fi audiați în acest caz.

Concursul pentru cele două posturi a fost anulat. Pentru funcția de director la Piața Gugulanilor se înscriseseră Luminița Verdeș și Pavel Juca, iar pentru cea de director al CSM Caransebeș, Mihai Minea.

UPDATE. În această seară, după ieşirea de la audieri, primarul Felix Borcean ne-a declarat: „Am fost audiat câteva ore în calitate de martor. Am spus povestea concursului, am spus că Juca mi s-a părut un tip potrivit pentru a ocupa postul de director la Piaţă. Chiar dacă mi-au fost sugerate, subiectele le-am tocat cu o zi înainte de concurs, comisia a făcut ce subiecte a considerat. Concursul a fost filmat, a fost ultracorect şi consider că nu am făcut nicio prostie“.

JCS-L.A.