Oferte de angajare, varianta EURES - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Chiar dacă oferta angajatorilor cărăşeni pentru această săptămână cuprinde doar 24 de locuri de muncă, prin reţeaua EURES, ramura România, sunt disponibile de aproape 20 de ori mai multe! 

Pentru această săptămână, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin a însumat ofertele angajatorilor din judeţ, totalizând 24 de locuri de muncă, dintre care 22 sunt la Reşiţa, iar două la Caransebeş. De acolo am putut afla: „Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite în meseriile: lucrător comercial, dulgher, zidar, ifronist, agent de pază, lăcătuș, electronist, secretar literar, actor, muncitor costumier și referent. Pentru persoanele fără calificare sunt oferite locuri de muncă de agent de curățenie, manipulant și muncitor necalificat, iar pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite locuri de muncă de contabil șef, șef de serviciu, inginer chimist, inginer proiectant, economist și manager departament“.

În schimb, pentru cei deschişi să emigreze pentru un loc de muncă, oferta venită pe filieră europeană este cu mult mai bogată, numărând 428 de locuri în Spaţiul Economic European. „Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 428 locuri de muncă vacante, după cum urmează: Danemarca – 310 locuri de muncă pentru: lucrători în agricultură (culegători de mazăre) în Danemarca și în Portugalia și 10 locuri de muncă pentru specialist IT; Norvegia – 60 locuri de muncă pentru: medic, dentist, măcelar, dezosator, ghid pentru caiac, ghid (stagiar) pentru caiac, mecanic semiremorcă, mecanic auto, vopsitor auto, tinichigiu auto, zidar/faianțar; Malta – 25 locuri de muncă pentru: tehnician de proces, mecanic naval; Suedia – 20 locuri de muncă pentru: culegător căpșuni; Germania – cinci locuri de muncă pentru: operator mașină de îndoit (f/b), șofer de camion; Polonia – 5 locuri de muncă pentru: dulgher, zidar, fierar betonist; Spania – două locuri de muncă pentru: dogar; Irlanda – un loc de muncă pentru: coordonator clinică ce oferă servicii de asistență medicală veterinară. Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro , secțiunea EURES“, informează AJOFM CS într-un comunicat remis redacţiei.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu