Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cele două formații care activează în Liga a IV-a Caraș-Severin s-au întâlnit sâmbătă, 19 februarie, pentru a disputa un joc de pregătire!

Banatul Ocna de Fier a câștigat lejer, scor 7-0, împotriva juniorilor de la ACS Mundo Reșița. Din nou, cei de la Mundo au introdus fotbaliști foarte tineri pe tot parcursul meciului, fiind coordonați din teren de către antrenorul-jucător Cristian Chitucea. De cealaltă parte, la Ocna de Fier sunt ambiții mari, iar cei care se ocupă de destinele echipei visează la clasarea pe locurile fruntașe și peste ceva timp, chiar încercarea promovării în Liga 3.

Antrenorul Cristian Chitucea, de la Mundo Reșița, a spus la finalul jocului: „Am început pregătirea încă din primele zile ale lunii ianuarie cu echipa de seniori, adică sunt juniori mai mari, ca să spun așa. Am disputat până acum trei amicale, cu Oravița, Anina și Ocna de Fier, iar fiecare test a fost util. Ne-am programat mai multe amicale și încercăm să rulăm toți juniorii. Ușor, ușor acești juniori trebuie să facă pasul la echipa mare și să se impună ca și titulari de drept. În acest ultim amical cu Ocna de Fier au jucat și puținii seniori pe care-i avem, dar încerc să le dau juniorilor cât mai multe minute în teren. Suntem spre finalul pregătirii de iarnă pentru că, pe data de 5 martie, ne așteaptă primul meci oficial în primul tur al Cupei României. Din ce am înțeles, vom întâlni o echipă de Liga a V-a. Până atunci ne pregătim și încercăm cât mai mult să scoatem acești tineri născuți în anii 2004-2005. Ei trebuie să facă pasul către un eșalon superior, fiindcă aceasta este menirea noastră. Miercuri vom juca un amical cu Progresul Ezeriș U17, iar sâmbătă vom juca cu cei de la Șoșdea. Apoi, vom juca returul cu Ezeriș U17 și ne dorim să jucăm o partidă amicală cu formația din Dognecea”.

„Băieții s-au mișcat destul de bine la acest amical, în condițiile unui teren destul de greu. Ne-au lipsit câțiva jucători, n-am apucat să văd vreo cinci fotbaliști, eu fiind venit la echipă de o săptămână. Evoluția echipei a fost destul de bună, am avut multe ocazii, dar nu acest aspect m-a interesat în mod special la acest amical. M-a interesat să ne întâlnim, să ne cunoaștem, ca să vedem cum putem să facem ceea ce-și dorește primarul Petre Panescu și cel care investește, adică să atacăm locurile fruntașe. Pregătirea nu putem să spunem că am început-o în adevăratul sens al cuvântului. Ne-am întâlnit prima dată miercuri, când am jucat un amical cu juniorii republicani de la CSM Reșița, pregătiți de Leontin Doană. Jocul s-a terminat 0-0, dar cred eu că a fost un joc util. Condițiile de antrenament de la noi sunt destul de dificile și sper să găsesc înțelegere la nivelul instituțiilor publice. Vrem să ne antrenăm de câteva ori pe săptămână, pentru a avea o organizare cât de cât bună. În perioada următoare, în cazul în care vom găsi teren, vom juca marți cu Progresul Ezeriș și aș mai dori un amical până la sfârșitul săptămânii. În continuare așteptăm să se afișeze programul returului Ligii a IV-a”, a declarat Gheorghe Popa, noul antrenor al Ocnei de Fier. Acesta va fi ajutat în pregătirea echipei de Casian Doană, care va îndeplini funcția de antrenor secund. De asemenea, Casian va continua să ajute echipe din Ocna de Fier și din postura de jucător.

JCS-Ștefan Moraru