Obiective realizate pe cont propriu - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

VĂRĂDIA – Primăria Vărădia investește în extinderea rețelei de apă și în reabilitarea unei străzi!

Din declarația primarului Dănuț Mușa, am reținut că rețeaua de apă a fost introdusă la Vărădia în 2009 cu bani de la Ministerul Dezvoltării. În 2016, aceasta era extinsă spre satul aparținător Mercina cu fonduri din aceeași sursă. În prezent, în cele două localități, se fac noi extinderi în zone rămase neacoperite de vechea rețea. „Lucrările includ realizarea a peste 600 de racorduri, amenajarea unui un foraj în plus și a câtorva hidrofoare care să pompeze apa în zone mai înalte”, aflăm de primarul Mușa despre lucrările în care primăria investește două milioane lei plus TVA. La aceste lucrări, se adaugă cele de reabilitare a unei străzi secundare în lungime de 700 de metri. Aici primăria investește în jur de un milion lei plus TVA. Ambele obiective sunt realizate în procent de 80%, fiind suportate din venituri proprii.

Tot din surse proprii, primăria țintește și amenajarea a două locuințe sociale din containere. În prezent, se lucrează la intabularea terenului aferent, sumele necesare fiind deja prevăzute pentru acest obiectiv care urmează a fi realizat la vară.

Primarul Mușa ne-a vorbit și despre două proiecte aflate pe masa CNI. Primul vizează ridicarea unei moderne săli de sport în centrul de comună, în apropierea școlii și a grădiniței. „Noi am făcut partea care ține de noi, adică ridicări topo, intabulări, studiu geologic. Recent, o firmă din București a câștigat licitația pentru proiectare și execuție”, vorbește primarul despre investiția în valoare de 2,5 milioane lei plus TVA.

Al doilea proiect CNI țintește construirea din temelii a unui nou cămin cultural la Mercina, care va fi dotat cu tot ce trebuie unui edificiu modern. Conform divizului general actualizat recent de primărie, valoarea investiției se ridică la 4 milioane lei plus TVA. Cum proiectul este pe lista sinteză a CNI, primarul Mușa își exprimă speranța că, în decursul anului 2022, acesta va intra în linie dreaptă.

JCS-Ionel Ivașcu