O să iasă el, soarele, nu-i aşa, şi pe DJ 585?! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

VALEAPAI – Locuitorii din zonă care au reclamat starea deplorabilă a drumului Ramna-Valeapai, spunând că e din nou plin de gropi şi după lucrările efectuate, ar trebui să aibă doar puţină răbdare, fiindcă drumul se va moderniza!

Cel puţin acestea sunt asigurările date de Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin care, în urma publicării articolului nostru „Drumul «reabilitat» Ramna-Valeapai, din nou plin de gropi“ a reacţionat, exprimându-şi punctul de vedere. În primul rând precizează că lucrările efectuate anul trecut nu au vizat reabilitarea, acestea fiind doar lucrări de reparaţii prin reprofilare cu adaos de material, respectiv pietruire. Şi pentru că reparaţia nu a ţinut mult, Direcţia de Drumuri Judeţene a solicitat constructorului să repare „reparaţia“ care a dus la reapariţia gropilor, conform specificaţiilor contractuale, fiindcă lucrarea se află în garanţie.

Prin adresa primită la redacţie am fost, de asemenea, înştiinţaţi că termenul de „reabilitare“ a fost eronat folosit în articol, aşadar păienii trebuie să ştie şi ei că ce s-a făcut în 2019 la acest drum a fost o „reparaţie“, nicidecum o „reabilitare“. Nu suntem specialişti să-i contrazicem pe reprezentanţii DDJ CS, am semnalat doar nemulţumirile oamenilor, care au făcut apel la ajutorul nostru. Dacă pot să spere la ceva mai mult decât atât, ei bine, da: „Există un proiect de modernizare a DJ 585 între Valeapai – Duleu – limită de județ Timiș, spune Direcţia de Drumuri Judeţene, care presupune lucrări de asfaltare. Acesta este finanțat prin PNDL, s-a semnat contractul de lucrări, s-a predat amplasamentul și urmează ordinul de începere a lucrărilor de îndată ce condițiile meteo o vor permite“.

O să iasă el, soarele, nu-i aşa, şi pe DJ 585?!

JCS-Alexandra Gorghiu