Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Aceasta se va construi în Govândari, după un proiect tip, de dimensiuni reduse, cu o valoare estimată de 8,4 milioane de lei, fără TVA. Și va găzdui în total 40 de copii, în patru grupe!

Compania Națională de Investiții a scos la licitație proiectarea, faza de adaptare la amplasament, execuția de lucrări și asistența tehnică din partea proiectantului, pe perioada execuției lucrărilor la obiectivul „Construire creșă mică“ (proiect tip). Depunerea ofertelor este așteptată până în 7 martie.

Amplasamentul, în suprafață de 2.600 de metri pătrați, a fost predat de Primăria Reșița către Compania Naţională de Investiţii. Clădirea va fi construită după un proiect tip, pentru creșă mică, municipalitatea identificând suprafața necesară în apropierea Grădiniţei cu Program Prelungit Riki-Priki, terenul corespunzând din punct de vedere al standardelor solicitate de Compania Naţională de Investiţii. Liliana Dacica, directorul de la Învăţământ din cadrul Primăriei Reşiţa, preciza atunci că obiectivul va găzdui patru grupe de câte zece copii.

Odată cu predarea amplasamentului, municipalitatea s-a obligat să asigure, din bugetul local, cheltuielile pentru racordurile la utilități (electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat). Iar după ridicarea creșei, autoritatea locală are obligația să-i mențină destinația cel puțin 15 ani.

JCS-A.M.