Caraş-Severin, Romania

ANINA – Asociaţia Standpunkt e.V. în parteneriat cu Primăria Anina organizează o nouă campanie de sterilizări gratuite!

Asociaţia Standpunkt e.V. revine la Padocul Crivina pentru o campanie generală de sterilizări, atât pentru câini, cât şi pentru pisici. Se vor steriliza/castra şi femele şi masculi, decizia de a face cât mai multe asemenea intervenţii venind pe fondul înmulţirii necontrolate a acestor animale în ultima perioadă.

Reprezentanţii asociaţiei au fost revoltaţi de cazul recent al unor pui de pisică aruncaţi, care nu aveau absolut nici o şansă să supravieţuiască dacă n-ar fi fost adoptaţi de o pisică cu pui. Se pare însă că oamenii nu au înţeles nici până acum eforturile acestor voluntari: „Venim de la mii de kilometri, de câteva ori pe an, pentru campaniile de sterilizare gratuite, muncim de dimineața până seara, zile la rând, pentru ca animalele din Anina să fie sterilizate, ca să nu se mai înmulțească necontrolat. Este incredibil ce se întâmplă!“.

Referitor la cei patru pui abandonaţi, asociaţia a s-a adresat direct locuitorilor din Anina: „Singura lor şansă era ca stăpânii să-și fi sterilizat pisicile. Fiţi oameni! Sterilizați-vă câinii și pisicile! Sterilizați! Sterilizați! Sterilizați! Altfel sunteți criminali care omoară pur și simplu suflete nevinovate!“.

Noua campanie generală de sterilizări gratuite se va desfăşura la Padocul Crivina, în două etape. Prima etapă va avea loc în perioada 24 – 26 august, iar cea de-a doua se va desfăşura în perioada 28 – 31 august 2020. Programările se fac la tel. 0747 328 371 între orele 9.00 – 12.00 şi între orele 16.00 – 18.00 sau prin mesaj privat pe Messenger, pagina oficială de Facebook a Asociaţiei Standpunkt e.V. Sterilizările se fac doar pe bază de programare.

JCS-Alexandra Gorghiu