Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița a desfășurat trei misiuni de asanare a teritoriului de muniția rămasă neexplodată în urma conflagrațiilor mondiale!

S-a intervenit pentru asanarea a două bombe aruncător calibru 120 mm, ce au fost descoperite pe timpul lucrărilor de infrastructură din zona Mociur, municipiul Reșița. Cea de-a treia misiune de asanare a avut loc pe raza localității Buchin, unde un cetățean a descoperit pe un izlaz o lovitură antitanc PG2. Acestea au fost cercetate, ridicate, transportate și depozitate în vederea distrugerii lor ulterioare. Pompierii militari cărășeni reamintesc persoanelor care execută diferite activități și depistează muniții, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă și să anunțe de urgență, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112, serviciile de urgență profesioniste.

În total, marți, salvatorii au derulat 18 intervenții, dintre care două la incendii, iar una la un accident produs pe Calea Caransebeșului, în municipiul Reșița. Pompierii militari au acționat pentru acordarea asistenței medicale, transportarea la spital a unei victime, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Preponderente au rămas însă intervențiile de acordare de prim ajutor calificat și asistență de persoane (10).

JCS-A.M.