Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Este vorba de Grădinița P.P.4 din cartierul Nord, considerată una dintre cele mai bune din Caransebeș!

Recent, o grădiniţă din judeţul Caraş-Severin s-a numărat printre unităţile de învăţământ din ţară premiate anul acesta, ca urmare a recunoaşterii activităţii desfăşurate în domeniile practicilor digitale, practicii de siguranţă online, abordărilor inovative şi creative ale pedagogiei, precum și în domeniul promovării dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice și, nu în ultimul rând, pentru promovarea practicilor de învăţare în rândul copiilor. Mai exact, este vorba despre Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 4 din municipiul Caransebeş. „Spun mereu că lucrez cu educatoare de excepție! Dăruire, vocație, profesionalism! Am niște colege GROZAVE!!!!”, a fost reacția directoarei Codruța Peia la felicitările primate pe rețelele de socializare.

Iată că în județul nostru există o preocupare intensă a cadrelor didactice în ceea ce privește educația timpurie, care se dorește astfel a fi la standarde înalte, dovadă fiind certificatul eTwinning.

În Europa sunt în prezent 2139 de instituţii şcolare care au primit acest certificat, dintre acestea, 77 fiind în ţara noastră. În România, centrul național eTwinning este Institutul de Științe ale Educației, iar certificatele reprezintă atât o recunoaștere a reușitei personale a profesorilor, cât și o confirmare a rezultatelor deosebite obținute de întreaga echipă eTwinning din aceste unități de învățămănt.

JCS-Nicoleta Moraru