Number One a câștigat Cupa „Crăciunului Fortuna” - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cupa „Crăciunului Fortuna” la futsal a reușit să aducă la start 24 de echipe, iar competiția s-a desfășurat în trei săli din Reșița.

Chiar dacă sportul „rege” se află într-o pauză competițională, fotbaliștii n-au putut sta departe de această disciplină sportivă nici în vacanță. Din componența echipelor au făcut parte atât fotbaliști din campionatele județene, cât și de la alte formații, unele chiar din Liga 2.

Partidele s-au disputat în sălile de sport de la Liceul Teoretic „Traian Vuia”, Colegiul Național „Mircea Eliade” și Liceul de Arte „Sabin Păuța”. Competiția a avut și o latură umanitară, iar banii strânși vor fi donați unor copii fără posiiblități materiale.

În sferturile turneului s-au înregistrat rezultatele: Steaua Reșița – Ramna 2-4, Young Boys – Zaragoza 4-3, Number One – Tranziția Pozitivă 5-1 și Recolta Rafnic – Black Squad 0-2. În semifinale, Number One a câștigat cu scorul de 7-2 cu Black Squad, iar Ramna a trecut cu scorul de 3-2 de Young Boys. În meciul pentru locurile 3-4, Black Squad a învins cu scorul de 4-3 echipa Young Boys. Finala competiție n-a mai avut loc. Echipa Ramna a refuzat să joace finala, iar cupa a ajuns la formația Number One, condusă de Robert Lupu. „Mă bucur foarte mult că după o lună de muncă, împreună cu colegii mei Iasmin Drăghia și Alexandru Chelu, am reușit să lansăm un asemenea turneu. Cred că nu este la îndemâna oricui să aducă la start 24 de echipe, care să joace în trei săli. Cu prilejul acestui turneu, am reușit și să adunăm destule fonduri pentru a ajuta câțiva copii nevoiași de Crăciun”, a declarat Cosmin Jorz, unul dintre organizatori.

„Mi s-a părut că a fost o competiție foarte bine organizată, îl felicit pe fostul meu coleg Cosmin, care, deși e foarte tânăr, reușește să organizeze un asemenea turneu. Din păcate, eu nu pot juca, deoarece am ceva probleme de sănătate, dar pe viitor sper să pot participa și eu în calitate de jucător”, a spus Vlad Chera, fotbalist la Ripensia Timișoara.

„Mă bucur că s-a organizat acest turneu neașteptat. Au fost prezente 24 de echipe, iar lupta pentru trofeu a fost una acerbă. Competiția s-a desfășurat foarte bine”, a declarat și portarul Roland Jivan.

Prima ediție a Cupei „Crăciunului Fortuna” a fost organizată de Asociația Sportivă Fortuna Reșița, în colaborare cu Asociațiile Județene de Fotbal și Minifotbal și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, cu sprijinul liceelor care au pus la dispoziția organizatorilor cele trei săli de sport.

JCS-Ștefan Moraru