Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Contorizarea evoluției epidemiei cu noul coronavirus continuă, în Caraș-Severin fiind raportate zilnic cazuri noi de infectare!

Aceste cifre nu-i mai încălzesc pe oameni, mulți ajungând la trista concluzie că nu mai suntem decât niște simple numere care atestă o situație de criză fără precedent, cifrele finale contând, eventual, pentru paginile de istorie universală care se scriu acum, zi de zi, cu viețile și morțile noastre.

Totuși, urmărind aceste raportări putem să ne dăm seama cât de repede ne apropiem de ceea ce specialiștii numesc vârful epidemiei în țara noastră care, la fel, contează pentru contorizarea situației la nivel global, a pandemiei. Șapte cazuri noi au fost raportate astăzi de Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin, numărul persoanelor pozitive ajungând la 24.

Pentru cei care urmăresc situația pe județe în raportarea făcută de Grupul de Comunicare Strategică, numărul raportat îi poate nedumeri, fiindcă județul nostru figurează tot cu 17 persoane confirmate pozitiv, însă DSP CS explică neconcordanța de cifre prin faptul că ”cifrele sunt în continuă dinamică, pe măsură ce sosesc rezultatele de la laboratoare. Listele se actualizează de mai multe ori pe zi”.

În ceea ce privește numărul persoanelor aflate în continuare în autoizolare la domiciliu, mai sunt 1258 de cărășeni sub acest protocol, 2370 ieșind deja din această măsură restrictivă. De asemenea, 285 de persoane se află în carantină instituționalizată, în diferite locații din județ, unde primăriile au pus la dispoziția autorităților spații de cazare, care sunt verificate de DSP. Alte 60 de persoane au ieșit din carantină până la această dată.

JCS-Alexandra Gorghiu