Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ne referim la cei mai noi membri prezentaţi de conducerea filialei judeţene AUR: Gaiţă, Văduva şi Tobă!

Promisiunea făcută de preşedintele interimar al filialei judeţene AUR, Samuel Miclău, de a face prezentările de rigoare atunci „când se va semna o adeziune cu răsunet“, s-a concretizat, azi, în cadrul conferinţei de presă săptămânale a formaţiunii. Nu a fost vorba despre transferul vreunui lot de actuali primari care în urma unor revelaţii doctrinare de-abia aşteptau asta, deoarece aceştia „vor veni cu 3 luni înainte de a le expira mandatul“, după cum preciza preşedintele George Simion la Reşiţa, în luna mai.

Au fost prezentaţi în schimb trei noi membri, din Reşiţa, dintre care doar Aurel Văduva (foto, st.) şi-a mai afişat în trecut simpatiile politice (PSD, PPU-SL). Acesta s-a prezentat ca antreprenor care a venit în AUR cu credinţa fermă că „este nevoie de o resetare a actualei clase politice româneşti, care în ultimii ani a urmărit mai mult interesele personale şi de grup, ceea ce a dus la dezbinarea românilor, făcându-i să nu participe la vot, să nu mai participe la viaţa publică“.

Bogdan Gaiţă (foto, dr.) este un tânăr medic stomatolog care a ajuns la concluzia că „a privi din afara problemei sau a comenta nu este suficient pentru a aduce schimbarea în bine“. Nu a intrat în politică „doar pentru a fi o voce critică“, ci şi pentru a se implica activ „în rezolvarea problemelor locale, judeţene şi, de ce nu, naţionale“.

Alexandru Tobă, colonel (r) de jandarmi (la microfon), s-a prezentat prin prisma valorilor care l-au apropiat de AUR: familie, naţiune, credinţă, libertate. Cu menţiunea că a fost şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi pe vremea unei puteri politice (PSD), ajungând apoi în board-ul Jandarmeriei Române în timpul alteia (PNL), a adăugat: „Forţa în care am intrat de curând declară foarte răspicat că va exercita putere în sistem într-un mod transparent. Aşa cum probabil ne-am fi aşteptat şi de la celelalte forţe politice şi cu dezamăgire am constatat de-a lungul celor 30 de ani postdecembrişti că nu a fost aşa!“

Tobă consideră că, deocamdată, e prematură orice discuţie despre funcţii politice, locuri pe liste şi viitoare candidaturi: „N-am avut posibilitatea de a face politică din cauza privaţiunilor militare, dar consider că în pregătirea mea am avut şansa să învăţ lucruri care sunt utile şi necesare. Când va veni vremea, cred că fiecare îşi va găsi locul, de care va fi şi mulţumit.“

Judecând după cum, deşi emoţionat, şi-a structurat, articulat şi prezentat opiniile, ar fi de aşteptat ca, până a-şi găsi locul pe o viitoare listă, să nu rămână chiar în umbră şi nici prea mult timp doar un simplu constructor.

JCS-Walter Fleck