Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Nelu Popa spune că e posibil ca Reşiţa să aibă parte de artificii la cumpăna dintre ani. Dar recomandă ca ele să se vadă de acasă, de la fereastră!

Şeful administrativului reşiţean promite focuri de artificii de final de an, care nu vor avea însă amploarea anilor precedenţi. Primarul Ioan Popa a avut câteva gânduri pentru cetăţenii urbei: „Le doresc să aibă sărbători liniştite, în pace, cu familiile lor. Acum au şi şansa să stea realmente alături de familie, să se bucure de o sărbătoare în pace şi în prietenie cu toţi cei dragi. (…) Le transmit reşiţenilor să se bucure de sărbătorile de Crăciun, de Anul Nou, să petreacă timp de calitate împreună cu familiile, cu copiii, să lase device-urile astea noi deoparte. Spun timp de calitate pentru că degeaba stai cu copiii sau cu nepoţii dacă ei sunt pe tabletă şi tu citeşti o carte sau te uiţi la Antena 3 sau invers. Să petreacă timp de calitate, să stea efectiv cu ei, să se bucure, să le dea bucurie. Eu personal asta voi face, voi sta cu copiii mei şi asta le doresc şi reşiţenilor: să petreacă timp de calitate împreună cu familia, să se odihnească şi să aibă pace şi linişte“.

Şi dacă după alegerile locale anumite zone ale urbei s-au încins sub afluxul de persoane, edilul spune că se va încerca evitarea unor situaţii similare: „Noi nu am chemat reşiţenii pentru nicio acţiune, nici de Crăciun, nici de Revelion, şi nu încurajez acest lucru! E posibil ca noi să lansăm câteva focuri de artificii în oraş şi în Govândari, nu de amploarea celor din anii precedenţi. Dar toate aceste lucruri se pot vedea şi din casă sau de la distanţă, nu trebuie să stăm buluc unii peste alţii. N-o să le fur bucuria asta de a vedea focuri de artificii în seara de Anul Nou, dar îi sfătuiesc să deschidă geamurile, să le vadă de acasă, sau din faţa blocurilor lor sau din cartierele de unde locuiesc“.

JCS-Antoniu Mocanu