Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Asta spun ecologiştii cărăşeni după victoria din alegeri a ecologiştilor din Franţa, victorie ce dă curaj Partidului Ecologist Român!

Ecologiștii francezi au înregistrat duminică, la al doilea tur al localelor, rezultate excepționale. Mai multe orașe importante – Lyon, Bordeaux sau Strasbourg – vor fi gestionate de primari ecologiști. In alte metropole, precum Paris sau Marsilia, ecologiștii, aliați cu diferite mișcări de stânga, au favorizat victoriile. Conștientizarea urgenței climatice, militantism local și respingerea puterii locale: iată cum se poate rezuma tripticul care a dus la victoria ecologiștilor în mai multe mari orașe franceze.

„Niciodată de 40 de ani încoace ecologiștii francezi nu au fost în măsură ca azi să influențeze mersul treburilor” spunea duminică seara Julien Bayou, liderul Europe Ecologie-Les-Verts. „Europa se rearanjează în jurul ecologiei. Şi în România lucrurile se vor schimba, iar Partidul Ecologist Român, care are tot mai mulţi adepţi, va influenţa mult alegerile din toamnă. În Caraş-Severin vom fi o surpriză. Nu trebuie să stăm minunat în sondaje. Niciun sondaj de opinie din Franţa nu a prezis acest scor! Aceste sondaje sunt mai mult sau mai puţin reale. Noi avem nevoie de încrederea cărăşenilor. Partidul Ecologist Român va schimba scena politică şi în Caraş-Severin pentru că judeţul are nevoie de schimbare“, susţin reprezentanţii cărăşeni ai PER.