Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Sindicatele cărăşene au pus pe tapet principalele probleme economice ale judeţului, exprimate în Comisia de Dialog Social.

După ce au considerat că cererea şi oferta de locuri de muncă nu se întâlnesc unde trebuie la noi în județ, liderii sindicali au trecut la capitolul „Diverse“, solicitând ca Guvernul să fie informat despre probleme şi unele soluţii propuse de sindicate.

„Este deja de notorietate faptul că e nevoie de mai multe puşcării şi ştim că primii paşi în acest sens au fost făcuţi de mai mult timp în zona Reşiţei. Asta ar duce şi la o dezvoltare pe orizontală cu influenţe în economia judeţului. Proiectul «Reşiţa – capitala aurului verde» ar trebui să fie capital pentru județ, în aşa fel încât exploatarea lemnului şi turismul să fie făcute integrat, nu haotic şi pe sub mână. Să nu uităm de UCMR şi Arsenal – să ştim o dată pentru totdeauna ce se întâmplă. Ni se tot promite că se vorbeşte la nivel central şi nu se rezolvă nimic. Se întâmplă în aceste domenii minuni despre care nu se află public. Vor investiţii sau nu? Sunt interesaţi de terenuri sau vor doar Câlnicelul – «cireaşa» de pe acest «tort»? Radem tot sau nu? Arsenalul, pe dinafară îl ştim toţi că-i dat cu ulei şi ar trebui să pornească la sfert. Păi noi pentru NATO nu producem nici spiţe sau săgeţi de tras cu arcul… Am trimis solicitări Preşedinţiei faţă de IMR şi penitenciar şi răspunsurile… vai de noi“, a arătat preşedintele filialei cărăşene a Blocului Naţional Sindical, Nicolae Drăgan.

Chiar şi unii reprezentanţi ai patronatelor au fost de acord cu aceste puncte exprimate de sindicalişti, solicitând ca acestea să fie aduse, din nou, la cunoştinţa Guvernului.