Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – O spun consilierul social-democrat Valentin Dascălu, dar și omul de afaceri care propune construirea unui nou spital în municipiul de pe Timiș și Sebeș.

Dacă zilele trecute vă informam că mai multe saloane din secția ATI a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș au fost reabilitate, astăzi vă spunem că sunt și voci care sunt de părere că nu ar mai trebui băgați bani în al doilea spital al județului. Chiar la ultima ședință a Consiliului Local Caransebeș au existat voci care au cerut acest lucru.

„Cu spitalul nostru nu se poate face decât rade, nicidecum să mai băgăm bani în el”, a spus cel mai experimentat consilier local, social-democratul Valentin Dascălu, atunci când discuțiile s-au axat pe posibilitatea construirii unui alt spital. Aproape de aceeași părere a fost și omul de afaceri Adrian Dumbravă, cel care a venit cu ideea unui nou spital în municipiul de pe Timiș și Sebeș: „Pe acest spital, așa cum e acum, mai putem să aruncăm niște bani, că trebuie întreținut, mai facem niște retușări, dar a fost construit în ’73, știu toată istoria lui. Dar ca să-l modernizăm, am băga mai mulți decât dacă am construi unul nou”.

A intervenit și liderul grupului PSD, Florin Bogdea, care a precizat că „în țară sunt spitale făcute de la zero. Cele care s-au făcut la București”, referindu-se la cele trei spitale care au primit finanțare europeană anul trecut. Doar că nu au primit pentru construcție, ci pentru programe de perfecționare pentru cadrele medicale. Dumbravă, aflat la curent cu finanțările europene, l-a lămurit pe Bogdea: „La București nu s-au construit, ce s-a construit este privat”. Și tot omul de afaceri originar din Turnu Ruieni a răspuns și la întrebarea lui Dascălu cu privire la cele trei spitale regionale, singurele care pot fi construite de la zero, cu fonduri europene, în momentul de față: „Se pare că primul care ar porni construcția, dar din păcate sunt doar declarații de politicieni, ar fi cel de la Craiova”.

Adaugă comentariu