Nu-i chiar apa de ploaie... - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O şedinţă extraordinară a Consiliului Local Reşiţa s-a derulat, luni, la convocarea primarului Mihai Stepanescu, aleşii punând pe tapet, în afara problemei termoficării, subiecte legate de bugetul urbei, precum şi de modernizarea infrastructurii de apă şi canalizare.

Cu acest prilej, primarul municipiului a ţinut să-i avertizeze pe reprezentanţii operatorului de apă că ei trebuie să se ocupe de problema apelor pluviale care, la fiecare ploaie, transformă Reşiţa într-o mică Veneţie. Edilul a susţinut ideea că acvitităţile legate de apa pluvială se fac de către AquaCaraş pe bază de comenzi doar pentru că acest operator o cere, deşi are această obligaţie în calitate de operator.

Legat de proiectul de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare, primarul urbei a fost împuternicit de consilierii locali pentru a semna cererea de finanţare şi documentele aferente în cazul în care este aprobată derularea iniţiativei. Este vorba despre un nou proiect, pentru perioada 2014-2020, cu o valoare totală de 34 de milioane de euro în cazul Reşiţei, respectiv de 139 de milioane de euro pentru întregul judeţ.

Aleşii urbei au mai discutat probleme legate de gospodărirea oraşului, vizavi de gestionarea deşeurilor, precum şi aspecte legate de închirierea locuinţelor din fondul de stat, sociale sau ANL.

Antoniu Mocanu