Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Dacă v-au ieşit socotelile financiare şi aveţi poftă de shopping în aceste zile, aveţi şi soluţia.

Există o tradiţie care spune că noul an trebuie să te găsească purtând un articol nou de îmbrăcăminte. Şi pentru că nu s-a scurs bine prima săptămână a noului an, mai aveţi timp să respectaţi tradiţia amintită. Pentru a veni în întâmpinarea acestui scop, holul Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa găzduieşte, din nou, târgul de îmbrăcăminte şi încălţăminte organizat de FanExpo, unde puteţi găsi confecţii, pielărie, lenjerie, încălţăminte, bijuterii şi surprize. Preţurile sunt de producător, toţi comercianţii subliniind faptul că lucrurile expuse sunt produse exclusiv în România.

„Venim din Timişoara cu încălţăminte din piele pe care o producem noi, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, cu modele noi, pentru iarnă sau primăvară sau sport. Preţul e unic, 150 de lei“, ne-a declarat primul agent economic. Produsele sunt din piele, atât la interior, cât şi la exterior. Cei interesaţi pot găsi şi curele din piele, fulare, portofele sau lenjerie intimă, dar şi încălţăminte pentru zile de primăvară. Preţurile pleacă de la 100 de lei pentru pantofii de damă confecţionaţi din piele şi ajung la 170 de lei pentru ghete, la producătorul din Piteşti. Puteţi cumpăra, la târg, atât bluze tradiţionale româneşti de damă, cât şi pantaloni sport, sacouri, bluze sau geci de iarnă, venite direct de la Braşov. Preţurile pornesc de la 65 de lei (jachete) şi ajung la 220 pentru haine de iarnă cu microfibră şi tratament împotriva umezelii. Haine din piele, căciuli şi haine de blană au adus producătorii din Râmnicu Vâlcea, subliniind faptul că prezintă modele noi cu design îndrăzneţ, atât pentru iarnă cât şi pentru primăvară. Preţurile pleacă de la 350 de lei şi ajung la 3.200, în funcţie de material, mărime, lungime şi croi. Dacă doriţi să achiziţionaţi un cojoc sau o haină de blană care să vă ridice statutul social în ochii prietenilor, veţi plăti pe piesă între 800 şi 2.500, în funcţie de buzunar.

„Venim de ceva vreme la Reşiţa şi s-a format o clientelă graţie clienţilor satisfăcuţi care şi-au adus prietenii. Putem sesiza o modificare şi în orientarea clientelei către produsele româneşti de calitate. Aici intervine şi rolul nostru, acela de a-i consilia şi a le oferi sfaturi sau răspunsuri la întrebări. Vorbim de o educaţie a cumpărătorului“, ne-a declarat producătorul din Târgu Mureş. O secţiune importantă a târgului itinerant care a poposit la Reşiţa până duminică o reprezintă cea a bijuteriilor artizanale, unice, cu design în trend, cu pietre semipreţionase, piele şi metal, create atât la Bucureşti, cât şi la Curtea de Argeş. Preţurile pornesc de la zece lei (cercei lucraţi manual) şi urcă, în cazul unor coliere handmade unicat la peste o sută de lei. Lenjerie de pat, în funcţie de ponderea bumbacului în compoziţie este cuprinsă între 85 şi 140 de lei. Detalii exacte legate de preţuri, produse noi şi surprize puteţi descoperi până sâmbătă, între orele 10 şi 19, iar duminică, între 10 şi 16.