Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Luni, 3 ianuarie, a fost lansată pe platforma SICAP achiziția serviciilor de proiectare pentru noul spital județean de urgență din Reșița. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 16 februarie 2022!

„Este un pas extrem de important pentru realizarea acestui obiectiv vital pentru Reșița și Caraș-Severin. Mulțumiri echipei formate din angajați ai celor două instituții (Primăria Reșița și Consiliul Județean Caraș-Severin) și medici specialiști, care a coordonat acest proiect“, susţine primarul Reşiţei, Nelu Popa.

Această etapă include achiziția serviciilor de proiectare și a tuturor documentațiilor necesare pentru obținerea autorizației de construcție. Valoarea estimată a serviciilor achiziționate este de aproximativ 2 milioane de euro și este susținută din bugetul Consiliului Județean și al Primăriei Reșița, în părți egale.

Totodată, aşa cum a precizat nu demult şi preşedintele CJ, pentru acest proiect Consiliul Local Reșița a pus la dispoziție un teren de 12 hectare, în zona Triaj. După obținerea finanțării pentru noul spital modular, proiectul de construcție a unui nou spital județean este al doilea proiect derulat prin colaborarea dintre Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Reșița. „Eu şi Ioan Popa credem cu hotărâre că în toamna acestui an vom avea autorizația de construire. Doar cu proiecte mature putem spera să găsim finanțare. De ce? Pentru că noi, împotriva tuturor, credem că se poate!“, ne-a declarat preşedintele Romeo Dunca.

JCS-Nina Curiţa