Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Licitaţia pentru întocmirea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic al noului Spital Judeţean din Reşiţa a fost urcată pe SEAP. Valoarea totală este de 10 milioane de lei, fără TVA!

Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, în contextul în care spunea că a fost supus unui nou tir de atacuri pentru faptul că proiectul unui nou spital nu a fost cuprins în PNRR.

„Între cele 49 de unități spitalicești trecute pe listă ca posibil finanţabile, nu se vorbește despre Reșița. Bineînţeles că nu! Autoritățile competente şi responsabile din judeţul Cluj au început lucrul la spitalul lor încă din 2012. Au alocat terenul şi l-au eliberat. Ai noștri responsabili, dintre care unii s-au îmbătat și alţii s-au urcat pe mese, s-au trezit, acum în 2021, în postura de mari moraliști. Cu toate că nu au pregătit nimic. Păi în această situație rușinoasă cum am fi putut să ne regăsim pe lista celor care au început măcar să facă ceva acte? Dar noi, Consiliul Judeţean şi Primăria Reșița, cu echipe de lucru din ambele administrații, ne-am apucat serios de treabă şi vom recupera timpul pierdut. Eu şi Ioan Popa credem cu hotărâre că în toamna anului viitor vom avea autorizația de construire. Doar cu proiecte mature putem spera să găsim finanțare. De ce? Pentru că noi, împotriva tuturor, credem că se poate!“, a precizat preşedintele Romeo Dunca.

Vineri, Municipiul Reşiţa, titular al Planului Urbanistic Zonal: „PUZ modificator la PUZ aprobat prin HCL 141/2017, instituții publice, instituții medicale-SPITAL”, a depus la Agenţia de Mediu prima versiune PUZ în vederea declanșării etapei de încadrare pentru obținerea avizului de mediu.

În zona Triaj sunt 12,5 ha pe care primăria le-a pus la dispoziția consiliului judeţean pentru construcţia noului spital ce va avea şapte corpuri de clădire. Masterplanul este gata. Urmează să vedem cine câştigă licitaţia pentru proiectul tehnic şi pentru întocmirea studiului de fezabilitate.

JCS-Nina Curiţa