Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La o săptămână după decesul neaşteptat al fostului preşedinte-director general al Casei de Asigurări de Sănătate, Nicolae Drăgan-Ţeicu, funcţia de conducere a fost preluată de tânărul economist Sergiu Cătălin Andreş.

Acesta a fost numit de către Casa Naţională de Sănătate, însă din criză de timp, a recurs la o altfel de prezentare pentru a răspunde solicitării mass-media locală de a organiza o conferinţă de presă pentru a se face cunoscut oamenilor. A preferat să comunice prin intermediul unei declaraţii de presă scrise, pentru a câştiga timp în favoarea aprobării deciziilor pentru dispozitivele medicale și a procedurilor pentru cardurile europene, care nu suportă amânare.

Ceea ce trebuie reţinut este faptul că noul şef al CAS CS vine din sistem, unde a lucrat în cadrul Biroului de Control, în calitate de inspector, este de formaţie economist şi se bucură de aprecieri profesionale favorabile ocupării funcţiei, din partea nivelurilor manageriale ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

„Înţeleg că respectarea legii în sprijinul asiguraților și în relații contractuale corecte este cea care trebuie să primeze, declară Sergiu Cătălin Andreş. Am acceptat să devin președinte-director general într-un moment dificil și important în viața instituției. Pe de o parte, regretăm pierderea fostului președinte, Nicolae Drăgan-Țeicu, iar pe de alta, la 1 aprilie 2019, instituția noastră a împlinit 20 de ani de activitate în slujba asiguraților, o misiune ce ne onorează, importantă, așa cum este Sănătatea. E o funcție care obligă și impune responsabilități majore, față de asigurați, față de furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale. Am convingerea că trebuie asigurată continuitatea în asigurarea cu servicii medicale de calitate, medicamente și dispozitive medicale fără sincope sau erori. Acestea sunt gândurile cu care pornesc la un drum care este cu siguranță greu, dar care este dedicat oamenilor ce au nevoie de serviciile noastre“.

Tânărul preşedinte-director general spune că nu-i place să vorbească prea mult despre el, preferând să aleagă echilibrul și legalitatea în ceea ce privește activitatea Casei de Asigurări. 

 

 

Adaugă comentariu