Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au efectuat luni, 14 iulie, cercetări faţă de câţiva reprezentanţi ai unor societăţi comerciale de pe raza judeţului Caraş-Severin.

Este vorba de Ion Bejeriță, patronul firmei Emiliano Vest și de Axente Obrejan, șeful Excav Prod, ambii din domeniul construcțiilor, suspectați de spălare de bani, evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Cercetări au avut loc însă și la firma unui alt om de afaceri din Caransebeș, Gheorghe Albu. Conform procurorilor, cei doi oameni de afaceri, Bejeriță și Obrejan, „în perioada 2009 – 2014 ar fi înregistrat în evidenţele contabile operaţiuni fictive, cauzându-se un prejudiciu estimat la 5.000.000 lei”.

Încă de la primele ore ale dimineții, atât locuințele cât și sediile firmelor celor doi oameni de afaceri au fost percheziționate de procurori și polițiști de la Direcţia de investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, suportul tehnic şi informativ fiind asigurat de Serviciului Român de Informaţii. Potrivit unor surse judiciare, pentru Bejeriță și Obrejan au fost emise mandate de aducere, nu însă și pentru Gheorghe Albu.