Noi reguli pentru obţinerea cazierului judiciar - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Trecerea la starea de alertă a impus schimbări şi la nivelul Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative și la cel al subunităților teritoriale, care şi-au reluat programul normal de lucru cu publicul în ghișeu, cu menţinerea măsurilor fireşti impuse de pandemie!

Atenţie, însă, cei care merg la subunităţi de poliţie din alte localităţi pentru a cere certificatul de cazier sau adeverința/certificatul de integritate comportamentală, trebuie să prezinte din start, funcţionarului de la ghişeu, unul dintre următoarele documente: fie legitimația de serviciu, fie adeverința de la angajator, fie declarația pe propria răspundere. Masca şi mănuşile de protecţie sunt de asemenea impuse.

Programul de lucru este, în cazul sediului Poliţiei judeţului: luni, miercuri și joi, între orele 9.00-12.00 și 13.00-15.00; marți, între orele 10.00-13.00 și 15.00-18.00; iar vineri, între orele 9.00-12.00. În cazul Poliţiei Caransebeş, Anina, Bocşa, Oraviţa şi Oţelu Roşu, se lucrează de luni până vineri, între orele 9.00 şi 11.00. La Herculane este deschis în zilele lucrătoare până la ora 13.00, în vreme ce Moldova Nouă are, vineri, program scurt, până la 11.00. Subunitatea din Bozovici este deschisă de luni până vineri, între orele 9.00 şi 14.00.

„Pentru evitarea contactului între persoane și prevenirea aglomerării ghișeelor în care se lucrează cu publicul, recomandăm tuturor solicitanților, persoane fizice și/sau juridice care doresc să obțină certificate de cazier judiciar și/sau adeverințe/certificate de integritate comportamentală pentru a fi utilizate la instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice (primării, instituții din sistemul de învațământ, sănătate, D.G.A.S.P.C., etc.) să solicite acestor instituții întreprinderea demersurilor pentru obținerea extrasului de pe cazierul judiciar sau a certificatului de integritate comportamentală“, transmite Poliţia judeţului. În acest fel, nu mai este necesară prezentarea personală a solicitantului la ghişeele Poliţiei.

JCS-A.M.