Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Mai mulți reșițeni s-au trezit în dimineața de marți, 11 iulie, cu pneurile mașinilor tăiate.

Potrivit agentului șef adjunct Cecilia Dăneț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, au fost înregistrate mai multe sesizări legate de cauciucuri care ar fi fost înțepate în zona cartierului reșițean Govândari, fapt pentru care Poliția Municipiului Reșița derulează cercetări pentru distrugere, în vederea identificării autorilor.

De fapt, în cursul dimineții, autoritățile au și filmat proporțile dezastrului. Problema e că unii dintre cei afectați nu vor nici măcar să depună plângere… Asta chiar dacă valoarea pagubelor este deloc neglijabilă. Oamenii spun că au fost afectați cei care locuiesc între Cinematograful Dacia, până în Microraionul IV, fiind vizate în special Loganurile și autoturismele ceva mai vechi. Se presupune că ar fi vorba despre o bandă de 4-5 adolescenți – care ar fi dintr-un centru de plasament – al căror teribilism a sărit peste mâzgălirea pereților, la cel al distrugerilor prin spargerea roților de mașini

3 Comments

  1. Actiunea de descurajare a hotilor si n=vandalilor se face cu camere de luat vederi care acum au pret accesibil . Vecinii prin intelegere pot fixa zonele astfel ca reteaua sa fie infailibila. Un ajutor deosebit pot acorda si medicii psihiatrii …

    • Da, camere, dar nu aşa simple cum spui matale, ci din alea cu mitralieră. Cum vede ceva suspect, cum şi trage şi neutralizează pericolul.

      Lăsând gluma la o parte, soluţia este mult mai simplă şi mai eficientă decât orice combinaţie de camere sau alte orori tehnologice: educaţia. Din păcate părinţii și educatorii de azi nu mai cunosc principii strămoseşti elementare, care ar trebui predate copiilor. Ca de ex.: ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Iar copii n-au auzit niciodată de așa ceva. Au auzit însă de telefoane, tablete și alte chestii ”moderne”. Dar care nu țin loc de educație. Și asta se vede la tot pasul.

Adaugă comentariu