Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru activitatea depusă în cadrul unui stagiu de practică efectuat la acceleratorul de particule de la Geneva, Nicole Dolot a primit premiul Moritz Karbach. Reșițeanca a fost felicitată de Universitatea Babeş-Bolyai, instituție academică pe care a reprezentat-o la Geneva.

Mi-o amintesc pe Nicole când era elevă în clasa a VII-a. Atunci am stat cu ea prima dată de vorbă şi maturitatea copilului din faţa mea m-a impresionat. Îmi spunea senină că a citit 14 romane până la 13 ani cât avea pe atunci şi voia să citească cât mai mult. Nu am mai văzut-o de atunci, dar mereu am ştiut de la părinţii ei că performează: la liceu, la facultate.

Zilele trecute, am văzut pe site-ul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj o ştire despre Nicole Dolot. Mai exact, instituţia de învăţământ superior evidenţia faptul că „Nicole Dolot, proaspătă absolventă a Facultății de Matematică și Informatică, secția Informatică-Engleză, a reprezentat cu succes facultatea noastră în această vară la CERN, unde, timp de două luni, a urmat un stagiu de practică și a lucrat în cadrul departamentului LHCb (Large Hadron Collider beauty), sub coordonarea lui Niko Neufeld. Tot în cadrul acestui departament, Nicole a primit premiul Moritz Karbach pentru munca și efortul depuse în timpul internship-ului. Pe parcursul internship-ului, Nicole a participat și la hackathon-ul Webfest, unde a obținut locul 3 cu ideea CERNLearn – o aplicație de knowledge exchange pentru angajații de la CERN. Felicitări lui Nicole pentru modul frumos în care a reprezentat facultatea!“.

Felicitări zicem şi noi, mai ales pentru faptul că Nicole nu a excelat vreodată pentru faptul că tatăl său a fost mereu director de bancă, ci pentru că aşa a vrut ea. Să îşi dea o şansă şi să arate că se poate şi într-o Românie în care puţini mai cred!

Nina Curiţa