Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Asta a subliniat Gheorghe Filipescu, directorul general al AquaCaraș, cu privire la plângerile locuitorilor de pe strada Carpați din Reșița unde au fost raportate, în mod repetat, de-a lungul anilor, probleme legate de lipsa presiunii apei!

Filipescu a precizat că AquaCaraș este conștientă de dificultățile întâmpinate de locuitorii de pe strada Carpați și a menționat că acestea vor fi abordate în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, referindu-se la complexitatea și durata necesară pentru rezolvarea problemelor de infrastructură „Prin acest proiect vom rezolva și alte probleme similare sau diferite de care suntem conștienți, dar toate se fac în timp.“, a declarat acesta.

Pentru detalii suplimentare, am discutat cu Flavius Dobra, directorul general adjunct al AquaCaraș, care a explicat mai în detaliu situația tehnică din acea zonă. „Strada Carpați este situată la aceeași altitudine ca uzina de apă, ceea ce împiedică crearea unei presiuni hidrostatice suficiente. În prezent, presiunea este între 0,8 și 1 bari, conform normelor minime standard. Presiunea apei depinde de mișcarea gravitațională, iar poziționarea străzii influențează negativ acest proces. Utilizarea simultană a apei de către mai mulți locuitori, în special pentru activități ce necesită cantități mari de apă, cum ar fi udarea grădinilor, poate reduce considerabil presiunea.“, a explicat Dobra.

Pentru a remedia situația, Dobra a anunțat că AquaCaraș va interveni prin înlocuirea actualei conducte cu una de diametru mai mare. „O conductă DN200, ceea ce va duce la creșterea presiunii medii, după calculele noastre, la aproximativ 1,5 bari. Intervenția va fi realizată prin fonduri europene.“, a subliniat Dobra. Deocamdată, însă, locatarii din zonă mai au de așteptat…

JCS-Denis Dutca