Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Acţiunile de verificare făcute de oamenii legii în acest weekend arată un tablou trist al judeţului: 301 cărăşeni prinşi fără mască, 32 umblând noaptea fără declaraţie, trei nerespectând starea de izolare sau carantinare la domiciliu, iar şase participând la evenimente interzise sau cu restricţii!

În cele trei zile, au fost angrenaţi în verificări 356 de poliţişti şi poliţişti locali. Au fost derulate 61 de acţiuni punctuale în cele 72 de ore, dintre care 44 au fost organizate independent de poliţişti, iar 15 de locali.

„Au fost efectuate 6.734 de verificări de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală, a deplasării doar cu justificare în intervalul 23.00-05.00 și a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, dintre acestea, 3.840 de persoane fiind verificate în acțiunile punctuale. În cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 630 de autovehicule, din care 85 de mijloace de transport în comun. De asemenea, 101 societăţi comerciale au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 342 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 51.750 de lei, după cum urmează: 301 sancţiuni, în valoare de 37.750 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală; 32 de sancţiuni, în valoare de 1.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea, libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00); trei sancţiuni, în valoare de 10.000 de lei, au fost aplicate persoanelor care nu au respectat măsura carantinării sau izolării la adresa declarată; şase sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost aplicate unor persoane pentru participarea la activități în spațiul public/ privat/ închis pentru care au fost instituite interdicții, restricții“, informează Poliţia Caraș-Severin.

JCS-A.M.