Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta s-au făcut, pe rând, aleșii cărășenilor, în probabil ultima ședință ordinară a Consiliului Județean, dinaintea alegerilor din 9 iunie!

Așa cum ne-am obișnuit, fiecare proiect, ba chiar fiecare articol a trecut prin chițibușăreala consilierului Ioan Crina, șeful noii majorități, care mai-mai că nu i-ar fi trecut nici proiectul primarului Ioan Popa, cu calea ferată Reșița-Voiteni, legătură cu Timișoara-Moravița. Bine, după îndelungi dezbateri – la care Nelu Popa se aștepta, de vreme ce a urcat la ședința județului – indicatorii tehnici și actualizările necesare au trecut cu unanimitate de voturi.

Dar discuțiile au fost lungi și obositoare, pornind de la podul din drum, până la RMN-ul din spital. Toate „bubele“ electorale, care au mers ca unse până acum, s-au spart fix înaintea alegerilor. Crina a reluat discuția că de ce Reșița face calea ferată a celor de la CFR, cum e posibil așa ceva pe PNRR, și a găsit cuiul lui Pepelea până și-n lista cu aparatura medicală cerută de Spitalul Județean. Ba că spitalul nu le-a cerut, ba că nu știe ce cere. Managerul Laza, prezent în sală, i-a înmânat lista cu necesarul, însă Crina a refuzat-o, spunând că el trebuie informat oficial (dacă poate fi ceva mai oficial decât personal, în ședința CJ transmisă în direct pe Facebook). Și dacă s-au dezgropat și datoriile spitalului, și faptul că unitatea e pe buza gropii din cauza subfinanțării de la Casa de Sănătate, hop și Ionuț Popovici, președintele CJAS, la ședința CJ, pentru a da explicații, în afara ședinței, despre cum alte spitale din județ sunt mai performante decât cel al lui Laza.

Crina a văzut probleme și-n bugetul propriu al CJ, unde s-a uitat printre rânduri, făcându-le pe funcționarele din aparatul de lucru al președintelui incompetente și mincinoase. Atât i-a trebuit președintelui CJ, Romeo Dunca, acesta luându-le apărarea, făcându-l pe Crina nesimțit: „Ajunge! Nesimțitule!“

Crina a râs, spunându-i lui Dunca: „Deci ești un clovn. Deci un măscărici care ai ajuns aici așa, în funcția asta.“

Șeful județului a amintit de popririle peste popriri pe care județul este nevoit să le pună pe indemnizațiile aleșilor, înșirând câteva puse în cârca lui Crina. „Jignești femeile! Ia-ți-le pe ale tale, care fură! Jignește-o pe doamna, că e infractoare! Nu ți-e rușine!?“, a întrebat, mai mult retoric, Dunca.

Care doamnă s-a simțit atinsă de aprecierile lui Dunca? Consilierul Elena Borchescu, care a cerut: „Vă rog să nu mă mai faceți infractoare! Dar dvs ce sunteți? Vă rog frumos, când aveți 20 de dosare pe rol și faceți ce faceți.“

Dunca a insistat, amintind de condamnarea suferită de doamna Borchescu, care s-a apărat cu faptul că, între timp, a intervenit reabilitarea. Și i-a promis lui Dunca un nou proces. „Să fiți sănătoasă! O să le duc în cârcă până când îmi tremură genunchii! Să mi le puneți.“, a încheiat șeful județului.

JCS-Antoniu Mocanu