Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După ședința de Consiliu Local din data de 27 iunie, primarul Ioan Popa a precizat faptul că obținerea dreptului de promovare al CSM Reșița în Superligă va aduce venituri suplimentare clubului din Valea Domanului! 

Față de sezonul precedent când echipa nu a avut drept de promovare în Liga 1 și principalul obiectiv a fost salvarea de la retrogradare, Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița a anunțat o schimbare importantă în structura sa organizatorică! Oficial, CSM Reșița are drept de promovare în Liga 1! Directorul Cristi Bobar a declarat la reunirea echipei că obiectivul este prinderea play-off-ului Ligii 2. „Noi am fost organizați într-o asociație de drept public și acest mod de organizare nu ne dădea dreptul să promovăm în Liga 1. Am decis împreună cu Cristi Bobar să facem o asociație de drept privat ca și Gloria Buzău, ca și FC Argeș, ca și alte șapte sau opt echipe din Liga 1 ca să putem avea drept de promovare. În această asociație este Primăria Reșița ca titular, alături de Consiliul Județean Caraș-Severin și SC Piețe Reșița SRL. Lucrurile sunt duse deja la bun sfârșit și am avut nevoie doar de acordul Consiliului Local să facem această schimbare de pe CSM Reșița pe noua asociație. Sunt foarte multe beneficii în sensul în care am promova în Liga 1. Costurile echipei sunt acum aproximativ 1,2-1,3 milioane de euro pe an, iar doar din drepturile de televiziune în Liga 1 sunt 1,5 milioane de euro pe an. Evident, din abonamente și bilete se pot cumula alte 500.000 de euro, iar prin sponsorizări și cu ceea ce mai punem noi am putea trece de 3 milioane de euro. Acest buget ne-ar permite să stăm în Liga 1 fără probleme. Sunt convins că se pot scoate 500.000 de euro din bilete și abonamente, deoarece la Reșița, la meciurile tari, vin 8.000 sau 10.000 de oameni. Dacă facem un simplu calcul matematic putem ajunge la sume mai mari, chiar și la 1 milion de euro, dar mizăm că putem obține 500.000 de euro din bilete și abonamente.”, a declarat primarul Ioan Popa.

Recent, clubul din Valea Domanului a anunțat și prețurile abonamentelor pentru sezonul 2024/2025. Prețul unui abonament la tribune este 200 lei, iar la tribuna oficială un abonament costă 400 lei (include și rezervarea unui loc de parcare). Abonamentele sunt valabile și pentru meciurile din Cupa României. Acestea pot fi achiziționate de la sediul clubului, începând cu data de 5 iulie, zilnic între orele 09.00 – 14.00, dar și prin intermediul membrilor Guardiei Ultra.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu