Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Edilul mărturiseşte că are nevoie de asta pentru a-şi duce la bun sfârşit o bună parte din proiectele pe care le-a iniţiat. Iar apoi vrea să lase fotoliul de primar tinerilor liberali!

N-are emoţii şi spune că datorează asta atât echipei, cât şi multelor proiecte cu finanţare europeană pe care le-a câştigat.

La depunerea candidaturii, primarul Ioan Popa a zâmbit cu nostalgie, amintindu-şi de momentul în care a călcat, pentru prima dată, pragul Biroului Electoral pentru a-şi depune candidatura de primar: „Intrând aici, mi-am amintit cu nostalgie emoţiile pe care le-am avut în 2016, atunci când am venit să-mi depun candidatura împreună cu colegii mei din Consiliul Local. Acum, spre deosebire de 2016, pot să vă spun că am mai puţine emoţii, fapt datorat unor motive importante. Unul este că am reuşit în patru ani să-mi fac o echipă. Şi am spus-o şi colegilor mei, fie că sunt din Consiliul Local, fie din aparatul Primăriei, eşti atât de puternic cât de puternică e echipa pe care o coordonezi. Sunt bucuros că am reuşit să-mi fac o echipă şi la Proiecte Europene, şi la Investiţii, şi o echipă de consilieri locali. Lucru care a dus evident la al doilea aspect important care îmi dă relaxare acum, la realizarea foarte multor proiecte europene – peste 40 –, peste 160 de milioane de euro sume atrase, şi gândim deja, cu colegii noştri, la sesiunea 2021-2027, scriem la ora asta fişe de proiecte pentru următorul ciclu de finanţare. Şi aşa cum am spus atunci, în 2016, mi-am dorit să fac două mandate, sper ca reşiţenii să-mi acorde votul lor, mie şi colegilor mei din Consiliul Local, astfel încât să putem să ducem mai departe proiectele pe care le-am iniţiat, urmând ca din 2024 să reuşim să degajăm din interiorul Partidului Naţional Liberal un tânăr sau o tânără care să continue această muncă“.

Ce noutăţi aduce echipa liberală pentru apropiatele alegeri? Ioan Popa a precizat: „Sunt onorat să anunţ că a acceptat să vină alături de noi dna doctor Felicia Quint, o persoană altruistă, cunoscută în oraş şi în judeţ, care a avut o implicare nu numai în domeniul de activitate al dânsei, de Oftalmologie, ci şi în activităţi ale unor asociaţii, ONG-uri care au sprijinit diverse acţiuni în ultimii ani. În afară de doctoriţa Quint îl mai avem pe Raul Siladi, care este un medic stomatolog tânăr, de excepţie, care la fel are o implicare socială în oraş, a făcut o echipă de fotbal american, Reşiţa Locomotives, şi cred că în afară de cei doi mai sunt şi alte persoane, Luci Dobre şi alţi tineri pe care i-am adus alături de noi. Sper că aceşti tineri, aceste persoane să dea un refresh Consiliului Local, să vină cu iniţiative şi cu idei noi, pe care să le punem în practică în următorii ani“.

JCS-Antoniu Mocanu