Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Potrivit reprezentantului Guvernului în Caraş-Severin, judeţul mai are nevoie de 53 de microbuze şi trei autobuze pentru transportul elevilor între şcoală şi casă.

Prefectul judeţului, Florenţa Albu, a tras, luni, linie, la final de an, cu o conferinţă de presă. Însă n-a dorit să facă un bilanţ anual, ci a prezintat câteva informaţii de interes public, alături de conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi a Direcţiei Sanitare Veterinare. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a vorbit despre activităţile derulate în ultimele zile la nivel prefectural, care au adus bani în judeţ, pentru buna funcţionare a autorităţilor locale până la final de an. Dar şi despre măsurile luate pentru ca toate instituţiile deconcentrate din judeţ să respecte transparenţa impusă de lege şi să comunice, să informeze.

Oficialul a detaliat necesarul de mijloace de transport pentru elevi, în judeţ, în urma discuţiilor cu toţi factorii responsabili implicaţi: „Săptămâna trecută s-a făcut o centralizare a necesarului de microbuze şcolare, pentru anul şcolar 2019-2020, şi s-a totalizat un necesar de 56 de autovehicule pentru transportul elevilor, din care 17 microbuze tip 16+1 locuri, 23 de microbuze tip 19+1, şase de tip 24+1, nouă autobuze tip 28+2 şi un autobuz cu 31-49 de locuri. Acest necesar a fost transmis Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Tot aşa, acest necesar a fost identificat împreună cu unităţile administrativ-teritoriale şi cu Inspectoratul Şcolar, şi cu Consiliul Judeţean“.

În ceea ce priveşte şedinţele, întâlnirile pe care le-a avut, prefectul Florenţa Albu a vorbit despre cele vizând siguranţa în şcoli, prevenirea introducerii pestei porcine în judeţ, dar şi despre verificările făcute în judeţ la bazele celor de la drumuri, pentru a analiza stadiul pregătirilor pentru iarnă, precum şi la unităţile specializate – centre, spitale – care ar putea oferi găzduire persoanelor fără adăpost în perioadele cu temperaturi foarte scăzute.

În cadrul aceleiaşi şedinţe s-a vorbit despre tot mai frecventele incendii de vegetaţie, dar şi despre ce se face vizavi de pesta porcină africană, după cum se ştie judeţul nostru fiind unul dintre cele patru rămase fără probleme la acest capitol.

JCS-A.M.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber