Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Narcis Mihăilă și Marius Cocioran se pregătesc în Portugalia, la Monte Gordo, pentru a fi într-o formă cât mai bună la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice.

„Suntem de ceva timp în Portugalia. Am venit în 9 decembrie 2019 și vom mai sta în cantonament până pe data de 15 februarie a acestui an. Suntem foarte mulțumiți de cum a decurs pregătirea până acum, totul se desfășoară așa cum ne-am propus. Suntem în parametrii optimi. Am avut parte și de o vreme foarte bună și am putut să ne antrenăm în condiții meteorologice foarte bune. Mă simt bine, în formă, iar până în momentul de față am pus accent pe volum. Am început să creștem și intensitatea. Acum combinăm volumul cu intensitatea la antrenamente și ne apropiem de timpii pe care ni-i dorim pentru competiție. Obiectivul meu principal este calificarea la Jocurile Olimpice, pe care sper să-l îndeplinesc cât mai repede. Vom participa la Campionatul Național de 20 de km marș, iar apoi la un alt concurs de 50 de km. Acesta din urmă va avea loc pe data de 21 martie. Pregătirea pe care am făcut-o până acum îmi dă speranțe că voi obține calificarea cât mai repede. Am mare încredere că pregătirea mea și a lui Narcis se va vedea și ne vom îndeplini obiectivele”, a declarat atletul Marius Cocioran.

Celălalt sportiv cu dublă legitimare CSM – CSU Reșița, Narcis Mihăilă, a spus: „Pot spune că după o lună și o săptămână de pregătire în Portugalia totul a decurs foarte bine. Organismul meu face față la toate antrenamentele. Vremea fiind foarte bună, 18-19 grade, mă face să mă simt plin de energie. Mai avem aproximativ două luni de zile până la concursul nostru important, dar în momentul de față suntem cam la 80% din potențial. În cel mai scurt timp vom fi pregăți 100% pentru a ne îndeplini obiectivul principal și anume, prezența la Jocurile Olimpice. Pe data de 22 februarie vom participa la Campionatele Naționale, iar pentru noi, acest concurs va fi doar o verificare. Concursul din 21 martie ne interesează foarte mult”. Cei doi atleți sunt antrenați de Octavian Măzăran.

„Anul 2020 este unul important având în vedere faptul că se vor desfășura Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sperăm ca atleții Narcis Mihăilă și Marius Cocioran să fie prezenți. Pentru Narcis ar fi a doua prezență, iar pentru Marius ar fi a treia. 2020 va fi un an important și pentru ceilalți sportivi și cred că ne va fi foarte greu să ne mai calificăm și cu alții la Jocurile Olimpice. Sperăm ca cei care vor fi prezenți vor obține cât mai multe medalii și cât mai strălucitoare”, a declarat și Rusalin Fîc, directorul Clubului Sportiv Municipal Reșița.

200 de sportivi sunt legitimați la CSM Reșița, aceștia fiind pregătiți de 15 antrenori.

JCS-Ștefan Moraru