Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În perioada 27 septembrie – 6 octombrie, la Doha (Qatar), va avea loc Campionatul Mondial de atletism în aer liber. La această competiție, România va fi reprezentată de 10 sportivi, printre aceștia numărându-se și mărșăluitorul reșițean Narcis Mihăilă. Sportivul legitimat la CS Universitatea – CSM Reșița va concura la proba de 50 de km mars.

În acest moment, reșițeanul se pregătește și noaptea, pentru a se obișnui cu ora de start a competiției, adica 23:30. Exceptând Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale în aer liber reprezintă cea mai importantă competiție pentru un atlet.

„În momentul de față mă aflu în Monte Gordo (Portugalia). Pot spune că aici este un climat asemănător cu cel de la Doha, doar cu o diferență de fus orar de două ore. Acest lucru sper să mă ajute foarte mult pentru a mă acomoda cât mai bine cu temperatura și ora de start. Pregătirea din România și de aici a decurs până în momentul de față exact cum mi-am dorit, mă simt puternic, încrezător și cu poftă de antrenament. Pot spune că sunt într-o foarte bună urcare pentru ceea ce doresc să realizez la acest Campionat Mondial. Obiectivul meu este de a stabili un nou record național și de a mă apropia de baremul pentru Jocurile Olimpice sau chiar de a-l realiza”, a declarat, pentru site-ul Federației Române de Atletism, Narcis Mihăilă.

Ștefan Moraru

Adaugă comentariu