Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Atletul de la CSM Universitatea Reșița a primit 5.000 de euro impozabili de la Federația Română de Atletism.

Așa cum anunțase pe site-ul oficial, Federația Română de Atletism oferea unele recompense atleților români care realizau performanțe în competițiile internaționale, referindu-se la Personal Best (PB) și la Season Best (SB). Mărșăluitorul reșițean Narcis Mihăilă s-a numărat printre laureații Galei Atletismului Românesc, festivitate care a avut loc miercuri seara, la București. Atletul de la CSM Universitatea Reșița a fost recompensat de Federația Română de Atletism pentru recordul personal realizat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, în proba de 50 km marș.

Aflat în premieră la o ediție a Jocurilor Olimpice, reșițeanul Narcis Mihăilă s-a autodepășit în cea mai dificilă probă din atletism, 50 km marș, iar ziua de vineri, 19 august 2016 este de acum una de referință pentru el, dar și pentru atletismul românesc. Narcis Mihăilă a terminat cursa infernală după patru ore, două minute și 46 de secunde, realizând un record personal cu acel prilej. Record recompensat miercuri seara în cadrul Galei Atletismului Românesc, cu suma de 5.000 de euro impozabili. La festivitate a fost prezent și antrenorul său, Octavian Măzăran, directorul Clubului Sportiv Universitatea Reșița.

Am fost premiat de către Federația Română de Atletism. Sunt foarte fericit și le mulțumesc în același timp că s-au ținut de cuvânt și sper ca la anul să fiu din nou aici, la Gala Atletismului Românesc, de ce nu, chiar în primii zece. De o săptămână mi-am reluat pregătirea. Am început cu alergări, până în ianuarie voi face doar alergări, după care voi începe pregătirea specifică de marș, pentru Campionatul Național de 20 km marș din luna martie”, a declarat Narcis Mihăilă.

Narcis Mihăilă are obiective mari pentru 2017, participarea la Cupa Europei, în luna mai, respectiv la Campionatul Mondial, în luna august.

În ultimii ani, premierile au lipsit cu desăvârșire și tocmai din cauza sărăciei și a perspectivelor sumbre, Narcis Mihăilă a decis să renunțe la sport, pentru a deveni șofer de TIR. Măcar așa putea să își asigure un venit, pentru că sportul nu i-a oferit decât satisfacția datoriei împlinite și a succeselor efemere. Suspendarea permisului de conducere l-a readus în lumea sportului și, dând dovadă de o ambiție ieșită din comun, a ajuns în premieră la Jocurile Olimpice. Și-a reprezentat cu cinste țara și a făcut ca în presa națională să se vorbească în termeni laudativi despre el și despre Reșița. Reșița, care se mândrește cu sportivii săi, dar nu face nimic pentru ei decât la modul declarativ. Oare Narcis Mihăilă și colegul său Marius Cocioran nu merită mai mult decât clasicele felicitări și strângeri de mână?