Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Spune primarul Ioan Popa, care a ţinut să precizeze ce măsuri s-au luat pentru a ajuta unitatea spitalicească, deşi aceasta nu se află în subordinea municipalităţii reşiţene!

Şeful administrativului reşiţean a ţinut să transmită câteva dintre lucrurile pe care le-a făcut Primăria în ultimele două luni, legate de criza Covid care afectează întreaga lume.

„Deşi Spitalul Judeţean nu este în subordinea Primăriei Reşiţa, nu am stat deoparte şi ne-am asumat câteva investiţii, a precizat primarul Ioan Popa. Aş enumera aici achiziţionarea unui Real Time PCR – un aparat complex care identifică prezenţa virusului Covid în organism –, aparat care a fost deja alocat Spitalului Judeţean din Reşiţa, şi ieri, 29 aprilie, am trimis la Spitalul Judeţean un aparat de radiologie mobilă Siemens, un aparat ultraperformant care să deservească zona de urgenţe, zona de UPU, astfel încât să nu fim nevoiţi să ducem la Radiologie, la etajul I, persoane care ar putea fi susceptibile de a avea infectare cu coronavirus. În afară de acestea, va mai sosi săptămâna viitoare un alt aparat care depistează anticorpi Covid, cu o capacitate de testare de circa 300 de teste pe zi şi care, cum spuneam, identifică prezenţa anticorpilor chiar dacă omul a avut poate virusul în organism şi nu a avut simptome. Dar astfel ştie, află că l-a avut şi cu ocazia asta poate că vom determina şi oficialităţile să elibereze acele paşapoarte Covid, care să lase mai multă libertate de mişcare celor care au trecut prin această pandemie deja“.

JCS-Antoniu Mocanu