Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Staţiunea de pe Cerna devine capitala folclorului internaţional pentru a 54-a oară!

Festivalul Internațional de Folclor „Hercules“ se apropie cu paşi repezi. Aflat la ediţia cu numărul 54, evenimentul de pe Valea Cernei se va desfăşura în acest an pe parcursul a 7 zile. Astfel, în perioada 1-7 iulie, staţiunea Băile Herculane va deveni capitala folclorului internațional, cu seri de spectacol minunate la Teatrul de Vară din Parcul Vicol, cu recitaluri ale unor mari artiști ai folclorului românesc, cu ansambluri din România și din străinătate, dar și cu participarea Muzicii Militare a Forțelor Navale Române, au transmis recent organizatorii.

În zilele de 6 şi 7 iulie, pe scena festivalului de folclor se vor reuni membrii ansamblului „Semenicul“, de această dată din toate generațiile, având în vedere că în acest an se împlinesc 55 de ani de la înfiinţarea acestui ansamblu folcloric.

Pentru marele eveniment de la începutul lunii iulie, administraţia locală a anunţat că pregătirile au intrat în linie dreaptă. La sfârşitul săptămânii trecute, tehnicienii au făcut mai multe teste la sistemul de sunet şi lumini de la Teatrul de Vară din Parcul Vicol, proiect realizat de Primăria Herculane cu fonduri europene.

JCS-Nicoleta Moraru