Muzeu Constantin Lucaci, la Bocsa - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Maestrul sculpturii în oţel a donat 17 lucrări pentru inaugurarea unui salon de artă la Bocşa.Gabriela Şerban, managerul Bibliotecii Orăşeneşti „Tata Oancea“ din Bocşa, s-a întors recent din capitală, de la sculptorul Constantin Lucaci, care a donat micului oraş de la umbra Reşiţei un număr de 17 lucrări, care constituie de fapt cheia de boltă a viitorului muzeu „Constantin Lucaci“. „Autorităţile locale au acceptat donaţia şi acum încep lucrările pentru amenajarea sediului muzeului, proiect de care se ocupă primarul oraşului Bocşa“, spune Gabriela Şerban.

Directorul bibliotecii bocşene a fost însărcinată de către consiliul local pentru a se întâlni cu maestrul Lucaci, care a semnat donaţia având ca obiect cele 17 lucrări, sculpturi în oţel inoxidabil, astfel că nu peste mult timp se va deschide muzeul „Constantin Lucaci“.

Tratativele dintre administraţia bocşeană şi maestrul Lucaci au fost facilitate mai ales de faptul că sculptorul „şi-a manifestat dorinţa de a dona Bocşei – locul său natal – lucrări în vederea realizării muzeului, a precizat Şerban. Aşadar, spre sfârşitul acestui an sperăm să inaugurăm acest veritabil salon de artă «Muzeul Constantin Lucaci» la Bocşa“.

Antoniu Mocanu