Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – E vorba de bani pentru investiții urgente, necesare bunei funcționări a unității spitalicești!

Proiectul de rectificare a bugetului local a venit peste ordinea de zi, prilej pentru aleșii caransebeșenilor să ceară lămuriri în privința alocării banilor pentru spital. Explicațiile au venit de la directorul economic al municipalității, Marius Preda. „E vorba de 1 milion de lei pentru investiții la spital. Ce reprezintă aceste investiții? Sunt 500.000 de lei pentru refacerea integrală a acoperișului, 200.000 de lei pentru refacerea parțială a instalației electrice, ceea ce este foarte urgent, 200.000 de lei pentru refacere saloane, tarchet, holuri de acces, în urma dispoziției date după controlul făcut de cei de la DSP și 100.000 de lei pentru achiziții de paturi, canapele, mese ginecologice”, a spus Preda, care a mai adăugat că, tot cu această ocazie, altă jumătate de milion de lei va fi îndreptată și către Transal Urbis, operatorul local de salubritate și transport. Consilierii locali au fost mulțumiți de răspunsurile primite, astfel că la vot nu au fost probleme.

Așadar, o veste bună pentru spital, mai ales că primarul Felix Borcean are încredere în managerul Adrian Dumbravă și în modul în care acesta gestionează problemele unității sanitare. „Am spus că municipalitatea va mai investi bani în spital doar dacă am încredere în managementul spitalului și am încredere în managerul Dumbravă. Oricum, spitalul nu a fost lăsat de izbeliște nici măcar în perioadele când în spital nu au fost managerii pe care i-am vrut, dar nici eu nu eram primar la vremea respectivă”, a fost concluzia edilului la finalul ședinței.

Pe de altă parte, trebuie spus că în plenul legislativului local au luat cuvântul și câțiva angajați ai spitalului, nemulțumiți de managerul Dumbravă, subiect asupra căruia vom reveni.

JCS-R.M.