Caraş-Severin, Romania

ARMENIŞ – Despre WeWilder, primul campus în natură co-working din ţară care a început anul trecut la Armeniş, am mai relatat într-o ediţie trecută. Acest ambiţios proiect al organizaţiei WWF România, denumit MuMA hut, care este de fapt o nouă experiență de trai în sufletul naturii, a fost nominalizat recent în cadrul EU Prize for Contemporany Architecture -Mies van der Rohe Award!

„Construită prin eforturile voluntare ale unor oameni dedicați și cu sprijinul comunității locale din Armeniș, județul Caraș-Severin, acest mic colț de rai este un prototip pentru spațiul destinat campusului WeWilder, care este acum în construcție în satul Sub Margine din aceeași comună. Vă invităm în acest an să treceți pragul oamenilor gospodari din Măgura Zimbrilor, să vedeți cum s-au folosit materiale naturale, tehnici tradiționale, pentru a da naștere unei infrastructuri turistice sustenabile în vecinătatea zonelor de repopulare cu zimbri din Munții Țarcu“, au scris reprezentanţii WWF România.

Premiul UE pentru arhitectură contemporană este un premiu bienal, care evidențiază lucrări arhitecturale remarcabile construite în toată Europa. Pe lângă premiul principal (60.000 EUR), mai include și Premiul Arhitectului emergent (20.000 EUR). Din 2001, premiul a fost co-organizat de Comisia Europeană și Fundația Mies van der Rohe din doi în doi ani. Premiul a fost numit Mies van der Rohe în 1988, după unul din cei mari maeștri ai arhitecturii moderne, care a creat un stil arhitectural marcat de claritate și simplitate, fiind considerat unul din stilurile cele mai influente ale secolului XX.

JCS-Nicoleta Moraru