Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – Încă de la sfârşitul lunii septembrie, zâna bună a celor mai puţin norocoşi, Klari Jura, s-a îngrijit să mobilizeze oamenii cu suflet mare!

Iniţial, ea s-a gândit la un eveniment caritabil de Crăciun, bine organizat, a ţinut şi un registru cu evidenţa persoanelor care donează, fie bani, fie jucării, haine sau alimente. A început să bată din poartă în poartă, asumându-şi chiar riscul de a fi arătată cu degetul, însă ea şi-a zis că merită umilinţa de a fi etichetată „cerşetoare“ atâta timp cât ştie că scopul e mai mult decât nobil, e umanitar.

Evoluţia nefavorabilă a pandemiei a făcut ca în această perioadă Klari să fie departe de casă, ea rămânând în Germania, unde s-a stabilit. Cu toate acestea, ea a cumpărat împreună cu logodnicul ei o parte din dulciuri, iar în rest a primit ajutoare, astfel încât duminică, de Moş Nicolae, 50 de copii din familii sărace să primească dulciuri şi jucării. Ea a fost ajutată de părinţii ei şi de doi voluntari din organizaţia pe care a fondat-o, respectiv Tineri Activi pentru Oţelu Roşu.

Se pare că şi primarul Luca Mălăiescu şi soţia acestuia au îndrăgit-o pe Klari pentru gesturile sale caritabile, fiindcă şi ei au pus umărul: „Cadourile o să fie împărțite de doi voluntari, Aly Titel și Sorin Temeș, precizează Klari Jura. Mami si tati îi vor duce cu maşina duminică la toate casele copiilor, iar cadourile vor fi împărţite la copiii familiilor care apar pe lista beneficiarilor de ajutor social din Oţelu Roşu. Nu putem ajunge la toţi, dar am făcut 50 de pungi, deci măcar 50 de copii vor primi daruri de Moş Nicolae. Domnul primar m-a ajutat cu lista familiilor respective şi ne-a pus la dispoziţie un spaţiu la grădiniţa Gai pentru jucăriile donate. Foarte multe jucării au fost donate de el şi de soţia acestuia, doamna Marieta, şi vor fi împărţite duminică“.

În continuare, ea se zbate pentru cei lipsiţi de şanse, copii şi oameni singuri, bolnavi sau cu posibilităţi materiale reduse, orice cauză umanitară devenind pentru Klari Jura un prilej să schimbe lumea cu un zâmbet ce poate semăna speranţă, cu o faptă bună, cu o mână de ajutor întinsă cu generozitate, fără să aştepte nimic în schimb.

Poate doar o comunitate unită şi sociabilă, aşa cum îşi doreşte, fiindcă e convinsă că „Dumnezeu ne-a binecuvântat pe toţi şi o va face în continuare“. Pe cei 50 de copii din Oţelu Roşu care vor primi daruri de Moş Nicolae, cu siguranţă, cineva, acolo, departe, în Germania, îi iubeşte.

Pentru cei care doresc să facă donaţii au fost deschise conturile:

IBAN EURO: RO62CECEB000B2EUR1155823

IBAN LEI: RO14CECEB00008RON1154658.

JCS-Alexandra Gorghiu